CHP’li belediye başkanları göreve yeni gelen İstanbul İl Başkanı Nebil Erseven ile Maltepe'de buluştu

CHP’li belediye başkanları göreve yeni gelen İstanbul İl Başkanı Nebil Erseven ile Maltepe'de buluştu

CHP’li belediye başkanları göreve yeni gelen İstanbul İl Başkanı Nebil Erseven ile Maltepe'de buluştu
Başkanlar İl Başkanı ile buluştu CHP’li belediye başkanları göreve yeni gelen İstanbul İl Başkanı Nebil Erseven ile Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin’in ev sahipliğinde bir araya geldi. Başkanların toplantısına hafta sonu Galatasaray stadının açılışında yaşananlar damgasını vurdu.

 Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin açılışı statta izlediğini belirterek ‘’ olaylar nasıl oldu anlamadım. Bir anda bütün stad hareketlendi. Ben orada bir mesaj verildiğine ve bu mesajın iyi tahlil edilmesi gerektiğine inanıyorum ‘’ dedi. Toplantıya katılan 11 Belediye Başkanı da protestoların organize bir olay olarak değerlendirilmemesi gerektiğini dile getirdiler.

CHP İstanbul İl Başkanı Nebil İlseven’in de katıldığı yemekli toplantıda hoş geldin konuşmasını yapan Maltepe Belediye Başkanı Zengin her ay CHP’li Belediye Başkanlarının bir araya gelerek sorunlarını ve projelerini tartıştığını söyledi ve ‘’ Biz Belediye Başkanları, başarılı olmak fark yaratmak için elimizden geleni yapıyoruz.  Sosyal demokrat  belediye başkanları olarak farkımızı ortaya koymak zorundayız. Biz bunları yaparken parti temsilcilerinin bize köstek değil destek olmasını istiyoruz ‘’ diye konuştu. 

Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin ağır bir grip geçirdiğini belirterek sözü CHP’li Belediye başkanlarının duayeni olarak tanımladığı Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’e bıraktı.  Kadıköy Belediye Başkanı konuşmasında yaklaşan genel seçimlere atıfta bulunarak ‘’ burada bulunan belediye başkanları arasında milletvekili adayı yok. Biz belediye başkanlığını severek yapıyoruz. Bizim temel görevimiz önce İstanbul’da sonra Türkiye’de partimizin başarılı olması. Doğru adaylarla yola çıkmalıyız. 2004 yerel seçimlerinde 4 Belediye Başkanlığı kazandık ancak 2009’da doğru adaylarla sayımız 12’ye çıktı. Bunu 36’ya çıkarmalıyız. Burada kimse kimseye rakip değil. Biz halka hizmet noktasında yarışıyoruz. Onun dışında hepimiz birbiri ile yardımlaşan uyumlu çalışmalar içindeyiz ‘’ dedi. 

Söz alan Bakırköy Belediye Başkanı  Ateş Ünal Erzen ise milletvekili adayları belirlenirken yerel yönetimlerin fikrinin alınmasını ve artı değer yaratabilen adaylar belirlenmesini istedi. Teker teker söz alan Belediye başkanlarının ortak dileği parti temsilcileri ile Belediye Başkanlarının uyumlu çalışmasını sağlamak olduğunu ve hiyerarşi içinde yerel yönetimlere gerekli desteğin verilmesini istediler. Belediye Başkanlarının açıklamalarını not alan CHP İstanbul İl Başkanı Nebil İlseven  yerel yönetimlerin ve yöneticilerin iktidara giden yolda çok önemli olduğunu dile getirdi. Milletvekili adaylarının halk tarafından sevilen insanlardan oluşması gerektiğine vurgu yapan İl Başkanı ‘’ Biz halkla 89 seçimlerinde kurduğumuz bağı yeniden inşa etmeliyiz.

Bayrağımızı doğru yüzlerle halka sunarsak, samimiyet noktasında halkı ikna edersek umutları yeniden canlandırırsak başarılı oluruz. 2009 seçimlerinde bunun örneğini gördük. Doğru adaylarla seçimi kazandık. Bu sonuçları Haziran ayında artırmalıyız. Geçmişteki hatalardan ders almalıyız ‘’ diye konuştu. İl Başkanlığına yeni seçildiğini ve örgüt çalışmalarını sürdüğünü söyleyen İlseven, ilçe yönetimleri ile ilgili düzenlemelerin yapılacağını ve Belediye başkanlarının bu konudaki önerilerine açık olduğunu belirtti.

Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin’in ev sahipliğini yaptığı Cundalı Balıkçısındaki yemekli toplantıya Kadıköy Belediye başkanı Selami Öztürk, Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Bakırköy Belediye başkanı Ateş Ünal Erzen, Sarıyer Belediye Başkanı  Şükrü Genç, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Çatalca Belediye Başkanı  Cem Kara,  Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün katıldı. Toplantı sırasında başkanların bir yandan da Antalyaspor Galatasaray maçını takip etmeleri değişik yorumlara yol açtı.  


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER