Çanakkale sergisinde duygu seli

Çanakkale sergisinde duygu seli

Çanakkale sergisinde duygu seli
Maltepe Belediyesinin ev sahipliğinde dünyaca ünlü ödüllü araştırmacı yazar R. Sertaç Kayserilioğlu’nun  özel koleksiyonu Maltepe halkı ile buluştu. Açılışı Maltepe Kaymakamı Ahmet Okur ve Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin tarafından yapılan ‘’Ana Ben Gidiyom Düşmana Karşı‘’ sergisi duygu seline neden oldu.

 R. Sertaç Kayserilioğlu’nun anlatımı ile Maltepe meydanındaki açık hava sergisini gezen Belediye Başkanı Zengin, ‘’Geçtiğimiz yıl Çanakkale gezileri ile Maltepe halkını zafer alanına götürdük, şimdi bu koleksiyon ile Zaferin bir kısmını Maltepe’ye getirdik‘’ dedi.

 Belediye Başkanı Zengin sergi özel defterine de şunları yazdı:

‘’Sevgili Sertaç Kayserilioğlu halkın destanını kurtuluş destanını Maltepe’ye getirdiğin için şükranlarımızı  sunuyorum. Çanakkale bir bağımsızlık destanıdır, bir Mustafa Kemal öyküsüdür. Emperyalistlere karşı halkımızın yüce önderle beraber neler başarabileceğinin göstergesidir. İşgalden kurtuluşa uzanan halkın bağımsızlık destanı hepimizin örnek alması gereken, bilmesi gereken gerçek öyküdür. 30 yıllık emeklerinizi burada sunmak Maltepe halkına 18 Mart hediyesidir. Sizi ve yüce emeğinizi saygılarımla kutlarım.  Tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun. Bağımsızlık bizim karakterimizdir ‘’.

Çanakkale-Gelibolu cephe gerisi, savaş fotoğrafları, seferberlik cüzdan ve sefer emirleri, asker elbiseleri, tarih kayıtlı tüfek mermileri, kullanılmış top mermisi kovanları, şarapnel parçaları, havada çarpışan mermiler, süngü, madalyonlar, sağlık malzemeleri, savaş araç gereçleri, cephe gerisi objeleri, cephe yazışmaları, vb. yer aldığı sergi halkın büyük beğenisini kazandı. Sergiyi dolaşan vatandaşlar zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadı. Serginin koordinatörlüğünü yapan Belediye Başkan Yardımcısı Ercan Köymen Maltepe meydanında bu tür sergilerin devam edeceğini söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109