“OKUYAN PARK” ’IN OKUYAN ÇOCUKLARINA BAŞKAN ZENGİN’DEN BAYRAM ARMAĞANI

“OKUYAN PARK” ’IN OKUYAN ÇOCUKLARINA BAŞKAN ZENGİN’DEN BAYRAM ARMAĞANI

“OKUYAN PARK” ’IN OKUYAN ÇOCUKLARINA    BAŞKAN ZENGİN’DEN BAYRAM ARMAĞANI
“OKUYAN PARK” ’IN OKUYAN ÇOCUKLARINA 

 BAŞKAN ZENGİN’DEN BAYRAM ARMAĞANI  


      Maltepe Belediyesi’nin,  2 Temmuz Parkı’nda uygulamaya başladığı  “Okuyan Park”  etkinliği sürüyor.  Okullar  yaz  tatiline girerken,   Okuyan Toplum Projesi’nin,   gönüllü 10 (on)  öğrenciyle başlattığı çalışmada,  Belediye Başkanı Mustafa Zengin’in destek vermesiyle , gönüllü sayısı,   60’ı geçti.  Okuyan Toplum Projesi’nin bir çekirdek  projesi olan çalışma,  çocukları ekran bağımlılığından  ve  internet kafelerin olumsuz ortamlarından korumayı amaçlıyor. Açık alanlarda  okuyan insan figürü oluşturarak , kitabın yalnız okulla ve okul zamanıyla  sınırlı olmadığına, yaşam  boyu  ve her  mekanda  sürmesi gerektiğine dikkat çekmek  projenin  amaçları arasında…

     Başkan Mustafa Zengin, çok önem  verdiği  bu çalışmaya  ,    zaman zaman  kendisi de katılarak çocuklarla birlikte kitap okuyor. 

     On beş gün önce, “Okuyan Park” ın  okuyan çocuklarına  ayakkabı  armağan  eden  Mustafa Zengin,  bugün de  en çok okuyan üç kişiye birer bisiklet armağan etti. “Daha önce, bizimle  kitap okuyan  bir başkanımız  hiç olmadı”  diyen çocuklar, uygulamadan dolayı çok  mutlular.  

     Okuyan Toplum Projesi’nin çeşitli alt projelerini ağarlıklı olarak okullarda yürüten   eğitimci ve Okuma Araştırmacısı Ferhat Özen’e göre,  Başkan Mustafa Zengin 21. Yüzyıl belediyeciliği uyguluyor.  Günümüzde artık belediyecilik konseptinin değişmesi gerektiğini söyleyen Özen, “Sanayi toplumları artık günümüzde yerini bilgi toplumuna bırakırken dünya aydınlanma haritasında Türkiye koyu karanlıkta kalamaz! İnsana en çok kitap yakışıyor ve mürekkebin kuruduğu yerde kan akıyor. ( (Hiene)
Bu coğrafyada aydınlanmayla tanışmış tek ülke olan Türkiye,  yarım kalan Cumhuriyet aydınlanmasını tamamlamak zorunda. Yüzünü yeniden kitaba dönmek, kitapla barışmak, kitaplarla kanatlanmak zorunda…Bu nedenle belediyeler artık günümüzde eğitime ilgisiz kalamazlar. 21. yüzyılda  eğitim, yalnızca Milli Eğitim Bakanlığına bırakılamayacak kadar  önem kazanmıştır. “ dedi.



Proje hakkında daha geniş bigi için : www.okuyantoplum.com


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109