Yüzlerce kadın tekne turunda buluştu

Maltepe Belediyesi'nin ilçedeki kadınlara için ücretsiz olarak düzenlediği tekne turlarının üçüncü gününe Gülsuyu, Gülensu, Büyükbakkalköy ve Aydınevler Mahallesi'nden yüzlerce kadın katıldı.

Yüzlerce kadın tekne turunda buluştu
 Yüzlerce kadın tekne turunda buluştu

Maltepe Belediyesi'nin ilçedeki kadınlara için ücretsiz olarak düzenlediği tekne turlarının üçüncü gününe Gülsuyu, Gülensu, Büyükbakkalköy ve  Aydınevler Mahallesi'nden yüzlerce kadın katıldı.


Maltepe Belediyesi Kadın, Aile ve Engelli Hizmetleri Müdürlüğü'nce düzenlenen tekne turları için mahalle muhtarlıklarından otobüsler ile alınan konuklar, Maltepe iskelesinden deniz yolculuğuna çıktı. Sabah ve öğleden sonra düzenlenen gezinin başlangıcında konuklarını karşılayan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Ramazan Bayramı'nın hemen ardından Maltepeli kadınlara ikinci bayram yaşatmak için tekne turlarını düzenlemeye başladıklarını belirterek; "Gezilerimizin amacı aynı mahallede bir arada yaşayan sizleri bir araya getirmek. Aynı mahallede birbirimizi sevmezsek, bu ilçede, mahallede huzur olmaz. Komşuluk hakkını göz etmeliyiz. Komşun açken tok yatmak dinen de caiz değildir" dedi. 
"MAHALLENİZİ KENDİNİZ ŞEKİLLENDİRECEKSİNİZ'
Gezi programının sabah bölümünde Gülsuyu ve Gülensu Mahallesi'nden kadınlar ile sohbet eden Kılıç, Gülsuyu ve Gülensu'nun pırlanta gibi insanların yaşadığı mahalleler olduğuna değinerek  "İstanbul'un balkonunda oturuyorsunuz. Buraları terörle, uyuşturucuyla şekillendirip purolarımızı içelim diyorlar. Sakın izin vermeyin" dedi. Maltepe'ye geldiğinde ilk toplantısını İstanbul Sinoplular Derneği'nde yaptığını anımsatan Kılıç  "Sinoplu kardeşlerim yüreklerini açtı. Bana uğur getirdi. Orda dedim ki Allah nasip ederde Belediye Başkanı seçilirsem, Maltepe halkının onaylamadığı hiçbir projenin altında Ali Kılıç'ın imzası olmayacak. 40-50 yıllık Gülsuyu-Gülensu planlarını sizlerin katkısıyla tamamladık. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal önümüzdeki aylarda planları tamamladığında kendi mahallenizi şekillendireceksiniz" diye konuştu.
“KADINLAR ÖZGÜR OLMALI”
Maltepe'de kadınların ekonomik özgürlüklerini kazanmalarına destek olmak için her mahallede kreş açtıklarını ifade eden Kılıç, aile sigortası, evde bakım hizmeti, Kadın Danışma Merkezi, sağlık hizmetleriyle ilgili bilgilendirme yaptı. "Kadınlar Maltepe'de özgür olmalı, ekonomik özgürlüğüne sahip olmalı. Başı dik biçimde yürümeli" diyen Kılıç, "Her gün üç kadın yaşamına son verilerek aramızdan ayrılıyor.  Bunun adına ne derseniz deyin kadınları katleden bir topluma dönüştük. Türk insanının böyle bir özelliği yoktu." şeklinde konuştu. Kılıç’ın konuşmasının ardından Avrupa ve Asya yakasını birbirinden ayıran İstanbul Boğazı'nda keyifli bir gemi yolculuğuna çıktı. Çeşitli ikramlarda bulunulan etkinlikte, Boğaz’ı ilk kez gören kadınların mutluluğu gözlerinden okunurken, Tayfun-İlknur-Devrim üçlüsünün çalıp söylediği hareketli parçalarla kadınlar bol bol halay çekti. Felekten bir gün çalan kadınlar, batık ada Vordonisi, Kız Kulesi, Haydarpaşa, Beylerbeyi, Çırağan ve Dolmabahçe saraylarını da yakından görerek, bol bol fotoğraf çektirdi.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109