Vatandaştan Başkan Zengin'e altın değerinde teşekkür

Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin Maltepe Aydınevler mahallesinde bulunan Derviş bey sakinleriyle bir araya geldi.

Vatandaştan Başkan Zengin'e altın değerinde teşekkür

1,5 yıldan beri süren Altın Kart hizmeti çalışmalarını yerinde inceleyen ve vatandaşlarla bu yönde sohbet eden Başkan Zengin;  çalışmalar hakkında bilgi verdi. Belediyenin çalışmalarından memnun olduklarını belirten vatandaşlar Başkan Zengine teşekkür etti.
 
Başkan Zengin Altın İlçe Kart ile "Evde Bakım" hizmeti Maltepe İlçesinde yaşayan 65 yaş üstü ve engelli vatandaşları kapsıyor. Enjeksiyon, kan şekeri ölçümü, tansiyon ölçümü, idrar sonda takımı, Ngs sonda takımı, doktor muayenesi, tüm kişisel bakımlar, banyo, yatak yarası pansumanı, tüm pansuman tedavileri ile kan alımı hizmetleri Maltepe Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğüne müracaat eden ve durumu uygun bulunan altmış beş yaş altı hastalara ve engelli vatandaşlara yönelik olduğunu ve bu yöndeki çalışmaları hız kesmeden devam ettiğini söyledi.
 
Türkiye'de hiçbir belediye yapmadı Maltepe Belediyesi olarak başlattık.
"Hepimiz burada kardeşiz dostuz böyle bir küçük hizmetimiz var 1,5 yıldan beri sürüyor Altın Kart 65 yaş üstü ve engellilerimizin evde bize ihtiyaçları olduğu zaman yanlarında olalım onların çocukları olalım böyle bir projeye başladık.
 
Arkadaşlarımızla canla başla bu işe ellerini yüreklerini verdiler. Sizin çocuğunuz sizden uzakta olabilir olanakları el vermeyebilir işi olabilir gelemeyebilir ama biz dedik bir telefon kadar yakınız çocuğusunuz gelin bize telefon açın hemen gelelim bu amacımız benim sağlıkçı kimliğimden hemde insan kimliğimden kaynaklanan bir projedir bunu Türkiye’de hiçbir belediye yapmadı Maltepe Belediyesi olarak başlattık.
 
Yaşlılarımıza sahip çıkalım devletle beraber sahip çıkalım
 
Bizim genç arkadaşlarımızın hepsi yürekten bu işe sarılmışlardır. Kötü bir düşüncemiz yok. Yaşlılarımıza sahip çıkalım, devletle beraber sahip çıkalım sizin güvenlik kurumuna bağlı bir şeyiniz olabilir yani Yeşil Kartı olabilir Bağkur olabilir, Emekli Sandığı, SSK’sı olabilir biz bunlarla ilgilenmiyoruz.
 
Diyoruz ki Ahmet amcam bana telefon açtığında bana sahip çıkın diyorsa biz gideceğiz. Kimin hangi güvenlik kurumuna bağlı olursa olsun bununda hizmetlerinde detayını arkadaşlarım size iletecekler bizim amacımız tamamen sizlere hizmet götürebilmek için sizlerin bizden istediği bir şey varsa onu yapabilmek. 1,5 yıldır bu hizmeti veriyoruz, her mahallede hangi hastalıkların yoğunlukta olduğunu da saptadı arkadaşlarımız.
 
Onun ötesinde buradan aldığımız bilgileri değerlendirerek 2400-2500 civarındaki insanımızın evde yalnız yaşadığını tespit ettik. Bizim için onlarda çok önemli. Yalnız yaşayan insanlarımıza daha özenle projeler götüreceğiz. Mesela yanlarında bir alarm cihazı bulundurabiliriz. Direk bir butonla veya tansiyon hastası ise bir uzaktan kumanda ile tansiyonunu takip edebiliriz. Bunları ilerde teknoloji geldikçe bizimde onlara hizmet götürmemiz mümkün olacak.
 

Ama temel amacımız yaşlılarımıza sahip çıkmak onlara en iyi hizmeti verebilmektir.
 
Bunu ben yapıyorum diye söylemiyorum ama herkesin yapması gerekir. Evet sizlere çocuklarınız size sahip çıkıyordur, bundan hiç kuşkumuz yok ama olası acil bir durumda bizde diyoruz ki bizi kendi çocuğunuz kabul ederseniz biz buradayız.
 
Ben bunu siyasi malzeme bile yapmak istemem, benim yüreğimde siyasetin yeri yok, ben yıllardan beri doktor olarak hizmet veren bir insanken beni Maltepe Belediye Başkanı yaptılar iyimi yaptılar kötümü yaptılar onu bilmiyorum ama bana biraz kötülük yaptılar diye düşünüyorum. Şimdi gerçekten insanlara ulaşamıyorum benimde zamanım yok çok fazla sorunları olan bir Maltepede yaşıyoruz.
 
Bende isterim insanların arasında dolaşayım onlarla sohbet edeyim ama, projeler durur o zaman… Ben o siyasetçilerden değilim, ben siyasetçi de değilim, yani sadece insanları dolaşan ,merhaba diyen iş yapmayan belediye başkanı olarak değil, iş üreten, proje üreten bir siyasetçi bir hizmetçi olmak istiyorum.  Ben de buyum, o yüzden değişik gelebilir insanlarımıza.
 
Ama ben bir eğitimci, sağlıkçı, profesör, akademisyen, Belediye Başkanınız olarak, sizlere hizmet etmekten hiç bir zaman kaçınmayacağım.
 
Doktor olarak da, eğitimci olarak da, buna devam edeceğim.  Belediye Başkanı olarak insanlara yol yapabilir kaldırım yapabilir, onlar çok önemli değil ama bunun dışında neler yapabiliriz insanlarımızın yüreklerini nasıl tamir ederiz. Ben de yürek cerrahı olduğum için, yüreklere seslenmek istiyorum ve katılımınız için teşekkür ediyorum hepinize" dedi.


Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2012, 10:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER