TSKM "Nehir"le doldu taştı

Haluk Bilginer’in sevilen tiyatro oyunu "Nehir", Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde (TSKM) tiyatro severlerle buluştu.

TSKM
TSKM "Nehir"le doldu taştı

Haluk Bilginer’in sevilen tiyatro oyunu "Nehir", Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde (TSKM) tiyatro severlerle buluştu. Biletlerin kısa sürede tükendiği tiyatro oyununa, Maltepeliler büyük ilgi gösterdi.

Başrollerini usta oyuncular Haluk Bilginer, Ayça Bingöl ve Canan Ergüder’in paylaştığı ve büyük bir ilginin gösterildiği "Nehir" adlı tiyatro oyunu, TSKM’de izleyicileriyle buluştu. İngiliz yazar Jez Butterworth’un aynı adlı oyunundan uyarlanarak sahnelenen "Nehir", aşkın peşinden giderken aşkı ezbere yaşamaya yönelen ‘Adam’ın hayatına giren kadınları ve yaşadıklarını anlatıyor. Sahnelendiği günden bu yana büyük ilgi gören oyunun sahne tasarımı Gamze Kuş’a, müzikleri ise Tolga Çebi’ye ait. Yaşanan yoğun ilgi ve biletlerin kısa sürede tükenmesi nedeniyle "Nehir", 2015’in ilk çeyreğinde yeniden izleyicilerle buluşacak.

OYUNUN KONUSU


"The River-Nehir", şehir hayatından koparak yaşamının bazı bölümlerinde bir nehir kenarında, kulübesinde geçiren bir adamın (Haluk  Bilginer) hayatını konu alıyor. Adamın hayatının bir bölümü, iki ayrı zaman dilimi içinde izleyene sunuluyor. Yazarın anlattıkları, şehrin kötü dokusundan bunalıp kendisini yalnızlığın içine atmış kişiler. Fakat yalnızlık olgusu öylesine köklenmiş ki, kaçışın sonunda bir kulübede yaşanılan ‘aşk’ bile kirlenmiş şehir hayatından izler taşıyor.

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA


Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2014, 19:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER