Sokakta yaşanan “fiber” çökmesine belediye müdahale etti

İstanbul Maltepe’de dün geceden itibaren etkisini gösteren aşırı yağış sonrası, Zümrütevler’de bulunan bir sokakta çökme meydana geldi.

Sokakta yaşanan “fiber” çökmesine belediye müdahale etti
 Sokakta yaşanan “fiber” çökmesine belediye müdahale etti

İstanbul Maltepe’de dün geceden itibaren etkisini gösteren aşırı yağış sonrası, Zümrütevler’de bulunan bir sokakta çökme meydana geldi.

Bir telefon firması tarafından fiber altyapı çalışması yapılan alanda meydana geldiği belirtilen çökme sonrası mahsur kalan araçlar, belediye ve trafik ekiplerince kurtarılarak, hasar tespit çalışmalarının yapılmasına başlandı.
Gece saatlerinde aniden bastıran yağmurun ardından, Maltepe’de Türk Telekom tarafından fiber altyapı çalışması yapılan Zümrütevler Cansu Sokak’ta çökme meydana geldi. 12 aracın çökme sonrası mahsur kaldığı sokağa hızlı bir şekilde müdahale eden belediye ekipleri, mahsur kalan araçları kurtararak, araçları çekiciler vasıtasıyla Maltepe Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü otoparkına götürdü. Burada hasar tespit çalışmalarının yapılmasına başlanan araçlarla ilgili tutanakların, mağduriyetlerin giderilmesi amacıyla, altyapı çalışmasını yapan kuruma gönderilmesi kararı da alındı. 


ARAÇLAR KURTARILDI
Zümrütevler Muhtarı Serkan Aslan, “4-5 aydır burada bir fiber internet çalışması yapılıyordu. Tespit ettiğimiz kadarıyla işlerini tam yapmamışlar, kum dökmüşler ve yolu da normal seviyeye getirmemişler. Hal böyle olunca dün yağan yağmur sonrası burada bir çökme meydana geliyor ve araçlar çukura gömülüyor. Belediye  olayı haber alır almaz gerekli müdahaleleri yaparak araçları kurtardı ve otoparka çektirdi” dedi.  
Maltepe Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada ise şunlar kaydedildi: “İstanbul genelinde etkili olan yağış sonrası, Maltepe Zümrütevler Cansu Sokak’ta, Türk Telekom firmasının fiber altyapı çalışması yaptığı alanda çökme meydana gelmiştir. Maltepe Belediyesi’ne bağlı Fen İşleri,  Yol Yapım ve Zabıta ekipleri, ilgili Başkan Yardımcısı’nın koordinasyonunda  olay yerine giderek, gerekli güvenlik önlemlerini almış ve yaşanan sıkıntını çözülmesi için çalışmalara başlamıştır. Çökme sonucu oluşan çukura düşerek hasar gören 12 araç, belediyeye bağlı Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü garajına çekilerek, hasar tespitleri gerçekleştirilmiştir. Yapılan hasar tespitleri, mağdur olan vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için bölgedeki çalışmayı yapan ilgili firmaya gönderilecektir. Belediye ekiplerimiz, ilçe genelinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için çalışmalarını sürdürmektedir. Basına ve kamuoyuna önemle duyurulur.” 


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109