Rizeliler Başkan Kılıç’ı bağrına bastı

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, dernek buluşmaları kapsamında Maltepe Rizeliler Derneği’nde düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantıya katılan dernek üyeleri, Başkan Kılıç'a büyük ilgi gösterdi.

Rizeliler Başkan Kılıç’ı bağrına bastı
 Rizeliler Başkan Kılıç’ı bağrına bastı

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, dernek buluşmaları kapsamında Maltepe Rizeliler Derneği’nde düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantıya katılan dernek üyeleri, Başkan Kılıç'a büyük ilgi gösterdi.
Maltepe Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri ve Dernek Başkanı Salih Kara, yöneticiler ve vatandaşların da katıldığı toplantıda bir konuşma yapan Başkan Ali Kılıç, “Yerel yönetimlerin demokrasinin olmazsa olmazı olduğunu biliyorum. Bu anlamda burada sizlerle bir araya gelerek, hesap verebilir, şeffaf belediyecilik anlayışımızın bir örneğini sunuyorum. Bugün siz STK’ların da demokrasi ve yerel yönetimler açısından önemini biliyorum.  Bu anlamda hemşehri dernekleri çok önemli bir misyon üstleniyor. Vatandaşlar belediyeye gelmeden önce cenaze, düğün, toplantı gibi birçok işlerini bu dernekler vasıtasıyla çözüyor. Ayrıca kendi kültürel mirasınızı İstanbul’a taşıyorsunuz, bu noktada sizlere çok teşekkür ediyorum” dedi.


BÜYÜK TAKDİR TOPLADI
Seçim döneminde ilçenin en önemli sorunlarını 19 maddelik bildirgelerinden topladıklarına değinerek konuşmasını sürdüren Kılıç, belediyenin Uluslararası Maltepe Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi M’Expo, Maltepe Meydan projesi, kentsel dönüşüm, okul önlerindeki trafik zabıtaları, ücretsiz öğrenci servisleri, uyuşturucuyla mücadele merkezi, her mahalleye kreş, Başıbüyük Yaşam Merkezi, kadınlar için kurulan atölyeler ve mutfak projesi gibi önemli proje ve uygulamalarından da bahsetti. Kılıç’ın meydan projesinden bahsederken, “Gelin el ele verelim, gerekirse eylem yapalım, sizlerin yanında duracağım. 20 senedir bitirilemeyen şu meydan projesini yaptırıp, Maltepe’ye trafik konusunda rahat bi nefes aldıralım” şeklindeki konuşması vatandaşlarca büyük takdir topladı ve alkış aldı.
MAPARK AÇIKLAMASI
Kılıç, Mapark uygulamasıyla ilgili de, “Vatandaşlardan ve esnaflardan bizlere çok sayıda şikayet geliyordu. Örneğin vatandaşın biri geliyor, sabahtan akşama kadar aracını bir dükkanın önüne park ediyor ve esnaf iş yapamıyordu. Biz de dedik ki, ‘Ya aracını kısa süreli park et, işini hallet ve çık, yoksa bu yolu kullanıyor, birilerinin hakkına engel oluyorsun, belirli bir ücret öde.’ Bu sistemden son derece olumlu geri dönüşler aldık. Maltepe’de 1569 sokak var, bunların sadece ama sadece  30’unda bu sistemi uyguluyoruz” diye konuştu. Soru-cevap bölümü sonrası toplantı sona erdi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Muhammed Furkan Yıldız
Muhammed Furkan Yıldız - 6 yıl Önce

Dernek başkanı Salih kara beye nasıl ulaşabilirim.
Yardımcı olursanız sevinirim.
[email protected]

SIRADAKİ HABER

banner110

banner109