Ramazan coşkusu Maltepe’de başladı

Maltepe Belediyesi’nin 11 ayın sultanı Ramazan’a özel olarak hazırladığı etkinlikler, bugün düzenlenen açılış konserleriyle başladı.

Ramazan coşkusu Maltepe’de başladı
 Ramazan coşkusu Maltepe’de başladı

Maltepe Belediyesi’nin 11 ayın sultanı Ramazan’a özel olarak hazırladığı etkinlikler, bugün düzenlenen açılış konserleriyle başladı.

Adem Tay ve Hayat Köprüce Mertel’in sahne aldığı, “Hoşgeldin Ramazan” etkinliğinde konuşan Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Ekşioğlu ve Gültekin Karataş, Ramazan boyunca sürecek programları anlatarak, vatandaşlara hayırlı Ramazanlar diledi.


Maltepe Belediyesi’nce Altayçeşme Mahallesi Organik Pazar alanı ve Maltepe sahilinde düzenlenecek Ramazan etkinlikleri, tasavvuf sanatçıları Adem Tay ve Hayat Köprüce Mertel’in sahne aldığı, “Hoşgeldin Ramazan” konseriyle başladı. Belediye Başkan Yardımcıları, siyasi parti ilçe başkanları, belediye birim müdürleri, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların katıldığı etkinlikte Kur’ân tilaveti verildi.
KUR’ÂN OKUNDU, DUALAR EDİLDİ
Tilavet sonrası açılış konuşması yapan Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Gültekin Karataş, “Bizler bütün inançlara saygı duyan bir toplumuz. İşte bu iklimin gelişmesine katkı sunan Ramazan ayındayız. Bizler sofralarımızı paylaşacağız. Peygamberimiz Hz. Muhammed’in dediği gibi sağ elin verdiğini, sol el görmeden yapılacak bu paylaşımlar. Sevgimiz ile komşusu aç yatarken tok yatan bizden değildir diyeceğiz. Ramazan ile bölüşmeyi, paylaşmayı, azla yetinmeyi ve nefsimizi terbiye etmeyi öğreneceğiz. Şefkatli ellerimizi ihtiyaç sahiplerine uzatacağız” dedi.
Belediyenin düzenlediği etkinliklerden de konuşmasında kısaca bahseden Karataş’tan sonra söz alan Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Ekşioğlu da, vatandaşlara bolluk, bereket ve güzelliklerle dolu bir Ramazan ayı diledi. Konuşmalardan sonra sahne alan tasavvuf sanatçıları Adem Tay ve Hayat Köprüce Mertel, tasavvuf müziğinin en güzel seçkilerini seslendirdi. Etkinlikte Maltepe Ordulular Derneği, Belediye Başkan Ali Kılıç adına Belediye Başkan Yardımcıları Melih Morsünbül ve Canan Döner’e plaket takdim etti.

DOLU DOLU BİR RAMAZAN
Yarın ilk iftarın verilmesiyle başlayacak Maltepe Belediyesi Ramazan etkinlikleri kapsamına her gün Organik Pazar alanında kurulacak sevgi sofralarında iftar verilecek ve Direklerarası Ramazan Şenliği, ortaoyunu, semazen gösterileri, ünlü ilahiyatçılar ile sohbet programları gerçekleştirilecek. Çocuklar da, kendileri için ayrılan oyun alanında eğlenceli vakit geçirecek. Çocuklar için ayrıca, tiyatro oyunları, kukla, meddah ve illüzyon gösterileri sahnelenecek.
Maltepe sahilde kurulacak açık hava sinemasıyla Ramazan nostaljisi yaşanacak. Ramazan boyunca mahallelerden, Hırka-i Şerif, Eyüp Sultan Camii ve Aziz Mahmut Hüdayi Türbesi’ne inanç turları düzenlenecek. Ayrıca Türkiye’nin 24 ilinden vakıf ve dernek, alanda kurulan Sevgi Hanelerinde yer alacak ve 1 kez olmak üzere mahallelerde de iftar verilecek. (26.05.2017)

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2017, 14:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109