“Medya Okulu” Küçükkaya’yı ağırladı

Maltepe Belediyesi, Medya Okulu eğitimleri kapsamında Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen panelde İsmail Küçükkaya’yı konuk etti.

“Medya Okulu” Küçükkaya’yı ağırladı
“Medya Okulu” Küçükkaya’yı ağırladı

Maltepe Belediyesi “Medya Okulu” bu hafta, Fox TV’nin sabah haberlerini sunan gazeteci İsmail Küçükkaya’yı ağırladı. Maltepelilere “Türkiye’de Basın Özgürlüğü” üzerine bir sunum yapan Küçükkaya, “Türkiye’de maalesef basının özgür olduğunu söyleyebilmek çok zor. Basının özgürleşmesi için patronaj ve iktidar baskısından sıyrılması gerekiyor” dedi.

Maltepe Belediyesi, Medya Okulu eğitimleri kapsamında Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen panelde İsmail Küçükkaya’yı konuk etti. Maltepelilerin büyük bir ilgi gösterdiği panelde Küçükkaya, Türkiye’de basının özgürleşmenin önemli olduğunu belirterek,  “Türkiye’de maalesef basının özgür olduğunu söyleyebilmek çok zor. Basının özgürleşmesi için patronaj ve iktidar baskısından sıyrılması gerekiyor. Maalesef ülkemizde son yıllarda basının yüzde 70’i el değiştirdi. Siyasi anlamda da bir tekelleşme yaşandı.  İktidarların denetlenmesi ve ülkede işlerin daha sağlıklı yürütülebilmesi için medyanın alacağı pozisyon ve medya kompozisyonu oldukça büyük bir önem arz ediyor” diye konuştu.

“ÖZGÜRLÜK İÇİN CANIMI VERİRİM”

İktidarların medyanın gücünü gördüğü ve her dönemde medyadan yararlandığını ifade ederek konuşmasını sürdüren Küçükkaya, şöyle konuştu: “Ülkemizin çeşitli illerine giderek vatandaşların nabzını tutuyorum. Özgürlük ve yerellik çok önemli kavramlar. Ben her sabah programımda Alevi deyişlerine, türkülere, Rumeli şarkılarına, Karadeniz müziklerine, Kürtçe ve Zazaca ağıtlara yer veriyorum. Çünkü biliyorum ki, halkımızın içinde ne kadar çok olursak, onlara dokunursak çok daha iyi noktalara geleceğiz. Aynen siyasi partiler de böyledir. Halka ne kadar çok dokunursanız onlar da sizi görecek ve gelmek istediğiniz noktaya getirecektir.”

“ANNELERİN DUASI BANA YETİYOR”

Kendisini sadece ve sadece Atatürkçü olarak tanımladığını ifade eden Küçükkkaya, “Kendi değerlerimize sahip çıkmayı boynumun borcu olarak görüyorum. Herkese dokunmanız ve derdinizi anlatmanız gerekiyor. 3 saat 15 dakika canlı yayın yapıyorum, burada da vatandaşların dertlerini, sıkıntılarını çok iyi anlıyor ve programımı ona göre dizayn ediyorum. Canlı yayın riskli bir iştir, bazen diyorlar ‘hata yaparsan, sonuçları ağır olursa.’ Ben de diyorum ki, ‘kendimi annelerin duasına bırakıyorum.’ Sizlerin duası bana yetiyor” şeklinde konuştu.

Türkiye’de sağlıklı iktidar ve muhalefet olmadığından da bahseden Küçükkkaya, engelli bir vatandaşın yanına kadar giderek sorusunu cevapladı. Daha sonra, engelli vatandaşın kendisine verdiği kitabı alan Küçükkaya’ya, Maltepe Belediyesi adına çiçek ve plaket takdim edildi. Küçükkaya da Maltepe’nin çehresini değiştirecek Maltepe Uluslararası Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi M’Expo projesine destek vererek, proje için hazırlanan deftere imza attı.



Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2015, 16:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER