Maltepe’yi festival coşkusu sardı

Maltepe Belediyesi’nin düzenlediği “Uluslararası Beşçeşmeler Yaz Festivali”, Bulgaristan ekibinin sahne aldığı görkemli bir geceyle başladı.

Maltepe’yi festival coşkusu sardı
 Maltepe’yi festival coşkusu sardı
Maltepe Belediyesi’nin düzenlediği “Uluslararası Beşçeşmeler Yaz Festivali”, Bulgaristan ekibinin sahne aldığı görkemli bir geceyle başladı. Festivalde Bulgaristan folklorunu ve şarkılarını Avrupa’da temsil eden Ruçey Folklor Grubu ve DİGA (Gökkuşağı) Çocuk Grubu, izleyenleri coştururken, izleyenler de şarkılara ve yöresel oyunlara eşlik etti.

Maltepe Belediyesi tarafından düzenlenen “Uluslararası Beşçeşmeler Yaz Festivali”, görkemli bir açılışla başladı. Bulgaristan ekibinin yer aldığı açılış günü etkinliğine Maltepe Belediye Başkan Yardımcıları Melih Morsünbül ve Gültekin Karataş, halen Bulgaristan’ın en genç milletvekili olma unvanına sahip, Hak ve Özgürlükler Partisi (HÖH) eski milletvekili Mustafa Ahmet, Kırcaali Belediye İl Merkez Belediye Meclis Üyesi Muharrem Muharrem, Bulgaristan Başkonsolosluğu Birinci Katibi Nikolay Dimitrov, İstanbul Bulgaristan Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Christo Copano, Balkanlar Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkan Yardımcısı Nedret Pelitçi, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

DÜNYAYA BARIŞ VE KARDEŞLİK MESAJI

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Melih Morsünbül, "Sevginin, barışın ve hoşgörünün kenti Maltepemizde bu gece Bulgar konuklarımızı ağırlıyoruz. Haftaya Brezilya, sonrasında ise Sırbistan ve Belçikalı konuklarımızla burada buluşarak, dünyaya barış ve kardeşlik mesajı vereceğiz” dedi.  Belediye Başkan Yardımcısı Gültekin Karataş da, Küba, İran, Gagavuzya ve Bosna Hersek’ten de daha önce konukların geldiğini ifade ederek şunları söyledi: “Burada her yaz kültür festivali düzenliyoruz. Kardeşlik, uluslararası işbirliği, kültür ve sosyal dayanışma anlamında bu etkinliklerimizi pekiştirerek devam ediyoruz. Bu akşam da burada Bulgaristanlı konuklarımız var, bu anlamda geldikleri için onur verdiler.”

Açılış konuşmaları sonrası halen Bulgaristan’ın en genç milletvekili olma unvanına sahip, Hak ve Özgürlükler Partisi (HÖH) eski milletvekili Mustafa Ahmet ise “Burada olduğumuz için Belediye Başkanı Ali Kılıç’a ve özellikle ekibine teşekkür ediyoruz. Bizleri burada ağırladığınız için Belediye Başkanımız adına ve Genel Başkanımız Mustafa Karadayı adına da hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu festivalde bize bu fırsatı verdiğiniz, komşuluk ve kardeşlik ilişkilerimizin geliştirilmesi için bize katkı sunduğunuz ve burada olduğumuzdan dolayı çok mutluyuz. En güzel hoşgörü ağacının da meyveleri gülücükler, umutlar ve en iyi şekilde çocuklarımıza gelecek sağlamaktır. Daima kardeşlik kazansın, ikili ilişkileri geliştirelim ve hoşgörü köprülerini atalım diyerek sizleri de Bulgaristan’a davet ediyorum” dedi.

FESTİVALDE RENGÂRENK ANLAR

Konuşmalar sonrası Bulgaristan folklorunu ve şarkılarını Avrupa’da temsil eden Ruçey Folklor Grubu ve DİGA (Gökkuşağı) Çocuk Grubu, izleyenleri coştururken, izleyenler de şarkılara ve yöresel oyunlara eşlik etti. Etkinlikte ayrıca, “Kırcaali Kadriye Latifova Müzikal Tiyatrosu”ndan 4 kişilik Türk Tiyatro sanatçısı program dâhilinde Türkçe-Bulgarca sunuş yaptı ve şarkı seslendirdi. Gecede, Bulgaristan’ı pek çok ülkede temsil eden ve altın madalya kazanmış Devlet Sanatçısı Tonka Koleva ve A Capella grubu da yer aldı. Yer yer Maltepeli göçmen vatandaşların da yöresel oyunlara katılarak eşlik etmesi sonucu festivalde rengârenk görüntüler oluşurken, katılımcılara geri dönüştürülebilen atıklardan yapılmış kitap ayracı takdim edildi.  

MALTEPE’NİN KARDEŞ ŞEHRİ MINERALNI BANI

Ayrıca etkinlikler kapsamında Maltepe’de bulunan Bulgaristan’ın Hasköy iline bağlı Mineralni Bani (Meriçler) Belediye Başkanı Mümin İskender ile Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç arasında “Maltepe-Mineralni Bani kardeş şehir anlaşması” imzalandı. İmza törenine Başkan Yardımcıları Canan Döner, Fatma Gökkaya, Jale Yağcı Melih Morsünbül ve Gültekin Karataş da katıldı.

Festival kapsamında sırasıyla 29 Temmuz’da Brezilya, 5 Ağustos’ta Sırbistan Loznika, 12 Ağustos’ta Belçika, 9 Eylül’de Moldova’ya bağlı Gagavuzya ve 16 Eylül’de yeniden Brezilya ekipleri, Maltepelilerle buluşacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER