Maltepeli kadınlar “Boğaz”a doydu

Maltepe Belediyesi’nin büyük ilgi gören ve bir ay süren tekne turuyla ilçede yaşayan 7 bin kadın, İstanbul Boğaz’ının eşsiz güzelliklerini yakından gördü.

Maltepeli kadınlar “Boğaz”a doydu
 Maltepeli kadınlar “Boğaz”a doydu
Maltepe Belediyesi’nin büyük ilgi gören ve bir ay süren tekne turuyla ilçede yaşayan 7 bin kadın, İstanbul Boğaz’ının eşsiz güzelliklerini yakından gördü.  

Hem deniz havası alan, hem de Boğaz’ın tarihi mekânlarını gezerek keyifli bir gün geçiren kadınlara eşlik eden Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Bu turlarla, mahalledeki kadın kardeşlerimizi imparatorlukların, inançların ve aşkların başkenti İstanbul’u gezdirip, kadın kadına eğlenmelerini sağladık” dedi.

7 bin kadın Boğaz’la buluştu.
Maltepe Belediyesi, Maltepeli kadınlar için Ağustos ayı boyunca İstanbul Boğazı’nda, “Boğaz Turu” düzenledi. İki kıtayı birleştiren İstanbul Boğazı, Maltepe’nin 18 ayrı mahallesinden kadınların ve engelli vatandaşların katılımıyla renkli, eğlenceli, coşkulu buluşmalara tanıklık etti. Kadınların büyük ilgi gösterdiği turlara, 7 bin Maltepeli kadın katıldı. 07-26 Ağustos tarihlerinde ücretsiz düzenlenen gezi programı, Maltepe’nin toplam 18 mahallesi için, 18 tekne turuyla gerçekleşti.


Boğazı ilk kez gören kadınlar ile engelli vatandaşların da katıldığı Boğaz turunda, Tayfun Yılmaz ve İlknur Yıldız ikilisi, birbirinden güzel halk müziği ezgileri seslendirdi. Kadınların birlikte halay çektiği turlara eşlik eden Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Bu turların en önemli amacı, mahalledeki kadın kardeşlerimizi, aynı sokakta, hatta aynı binada oturup da birbirini tanımayan, selam vermeyen, ne derdini olduğunu bilmeyen komşularınızla sizleri baş başa getirmek ve 4 saat boyunca imparatorlukların, inançların ve aşkların başkenti İstanbul’u gezdirmek ve kadın kadına eğlenmenizi sağlamak. Aranızda ilk defa boğaza gidenler de var, engelli kardeşlerimiz de var. Ne mutlu bize” dedi.
Tüm kadınların başlarının tacı olduğundan ve belediyenin kadınlarla ilgili hizmetlerinden olan kadın danışma, üreten engelliler ve uyuşturucuyla mücadele merkezleriyle evde sağlık ve bakım hizmetinden bahseden Kılıç, şunları kaydetti: “Hepimiz bu gök kubbe altında özgürce yaşıyor ve bu etkinlikleri düzenleyebiliyorsak, bunu Atatürk’e ve silah arkadaşlarına borçluyuz. Maltepe’yi bir dünya kenti yapmak, herkesin etnik kimliği, inancı, mezhebi, cinsiyetiyle barış ve dostluk içerisinde yaşadığı bir kente kavuşturmak sizin ellerinizde.”
UZMAN EKİPLERDEN KADINLARA DESTEK
Etkinlikte kadınlara, kumanya ve belediyenin etkinliklerini anlatan broşürler dağıtıldı. Yaklaşık 3 saat süren Boğaz turlarında kadınlar, batık ada Vordonisi, Kız Kulesi, Haydarpaşa, Beylerbeyi, Çırağan ve Dolmabahçe saraylarını da yakından görerek, bol bol fotoğraf çekti.
Turlar sırasında teknede, Maltepe Belediyesi Arama-Kurtarma Müdürlüğü’nden 3 kişilik ekip görev yaptı. Havada, karada, denizde olası facia ve olaylara karşı anında müdahale edebilme yeterliliğine sahip arama kurtarma ekipleri, çevre güvenliğini sağladı. Denizde yaşanabilecek olası durumlara müdahale için hazır bulundu. Sağlık ekibi ve psikologlar kadınların sorunlarını dinleyip çözüm noktasında yardımcı oldu. Kadınların karşılaşabilecekleri mağduriyet durumları, engelli bireylerin yaşadıkları sorunlar başta olmak üzere yasal haklarına ilişkin bilgilendirme yapıldı.
MALTEPE’DE YAŞAMAK AYRICALIK
Özellikle ekonomik-sosyal koşulları yetersiz, evlerinde engelli çocuklarına, torunlarına ve yatalak anne-babalarına hizmet etmek zorunda kalan kadınların katılmasına önem verilen gezide, engelli çocuklar ile kadınlar evlerinden alındı. Geziye katılan kadınlar, Maltepe Belediyesi’nin tekne turuna katılıp güzel vakit geçirdiklerini belirterek, “Deniz havası alıp şehrin karmaşasından, günlük yaşamın zorluklarından bir süre olsa da uzaklaştık. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın Maltepe’de başlattığı yenilikleri ilgiyle ve beğeniyle takip ediyoruz. Maltepe’de kadınlara önem verilen uygulamalar hayata geçiyor. Maltepe’de yaşamak bir ayrıcalık. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’a ve kadınlara verdiği destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Bu güzel etkinlikte yanımızda olan ve bize her zaman destek veren Başkan Kılıç’a ve ekibine teşekkür ediyoruz. Bu gezi programlarının devam etmesini istiyoruz” diye konuştular. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER