Maltepe’de Noel coşkusu

Maltepe Belediyesi ve İstanbul Protestan Kiliseleri işbirliğiyle “2014 Noel (Doğuş) Bayramı” dolayısıyla, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde (TSKM), ortak bir kutlama programı düzenlendi. İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başlayan kutlamaya ilgi büyüktü.

Maltepe’de Noel coşkusu
Maltepe’de Noel coşkusu

İnançlar Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde buluştu

İPKV Başkanı Timur Topuz, "Bazı gazeteler, ‘Papaz dua etti, CHP’li Başkan amin dedi’ diye başlık atıyor. Halbuki orada Maltepe Müftü vekilimiz, cemevi dedemiz ve diğer inançlardan çok sayıda inanç önderimiz vardı. Başkanımıza Maltepeliler olarak lütfen sahip çıkalım, böylesi bir Başkan daha gelmez” dedi.

Maltepe Belediyesi ve İstanbul Protestan Kiliseleri işbirliğiyle “2014 Noel (Doğuş) Bayramı” dolayısıyla, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde (TSKM), ortak bir kutlama programı düzenlendi. İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başlayan kutlamaya ilgi büyüktü.  

Farklı inanç ve kültürlere kucak açan Maltepe Belediyesi, Maltepe Meydanı’na pastör, papaz, imam ve cemevi dedesinin katılımıyla bir Noel ağacı diktikten sonra, Hristiyan vatandaşlar için Noel dolayısıyla da bir kutlama programı düzenledi. İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşuyla başlayan program, Meksika Folklor Grubu’nun renkli dans gösterileriyle devam etti. Programa, İstanbul Protestan Kilisesi Vakfı (İPKV) Başkanı Timur Topuz başta olmak üzere, Maltepe Kent Konseyi Başkanı Esra Kaya Erdoğan, İPKV Altıntepe Protestan Kilisesi Pastörü Carlos Madrigal,  İstanbul Anglikan Kilisesi Pastörü Engin Yıldırım, Dirisu Klisesi’nden Bedri Peker, Maltepe Belediyesi İnanç Birimi Müdürü Murat Korkmaz, İPKV Altıntepe Protestan Kilisesi cemaati, İstanbul Hristiyan kiliselerinin ve camialarının önemli isimleri, diğer inanç kurumlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

BAŞKAN ALİ KILIÇ’A DESTEK


İPKV’den Peyda Subaşı’nın açılışı konuşmasını yaptığı etkinlikte, halkı selamlayarak “Hoşgeldiniz” konuşması yapan İPKV Başkanı Timur Topuz, şunları kaydetti:

“Türkiye’de şunu ifade etmem gerekir ki çeşitli sıkıntılara rağmen, ibadetlerimizi özgürce yapıyoruz. Prostestan kilisemizi ilk defa Bostancı’da kurmuştuk, orada saldırıya uğruyor ve camları kırılıyordu. Sonra Rab bize bir yol açtı ve Maltepe’ye, Altıntepe’ye geldik. Belediye Başkanımız Ali Kılıç bizi ziyaret ederken şunları söyledi: ‘Ben her inanca ve kesime eşit mesafede kalarak, Maltepe’yi bir dostluk, kardeşlik ve barış ilçesi yapmak istiyorum. Gelin hep beraber Müslüman, Hristiyan, Musevi, Alevi, Sünni, Ortodoks, Katolik, Protestan ayrımı yapmadan önce Ramazan soframızda ekmeğimizi paylaşalım, sonra Muharrem’de aşuremizi dağıtalım, sonra da Maltepe Meydanı’na bir Noel ağacı dikelim.’ Noel ağacı dikince gördük ki bazı basın-yayın organları Başkanımızın bu anlayışını kendi dar dünya görüşleriyle yorumluyor. Haberlerin başlığı şöyle atılmış: ‘Papaz dua etti, CHP’li Başkan amin dedi.’ Halbuki orada Maltepe Müftü vekilimiz, cemevi dedemiz ve diğer inançlardan çok sayıda inanç önderimiz vardı. Başkanımıza Maltepeliler olarak lütfen sahip çıkalım, böylesi bir Başkan daha gelmez. Kendilerine bütün eleştirileri göğüsleyerek bu etkinlikleri yaptığı için sizler adına teşekkürlerimi sunuyorum.”

MEKSİKALI GRUP BÜYÜLEDİ

İstanbul Anglikan Kilisesi Pastörü Engin Yıldırım’ın, Noel’in anlam ve önemini anlatmasından sonra İPKV Altıntepe Protestan Kilisesi Pastörü Carlos Madrigal ve Dirisu Klisesi’nden Bedri Peker tarafından dualar edildi. 40 kişilik Meksika Folklor Grubu renkli ve neşeli performansıyla sahnede yerini aldığı etkinlik, "İsa’nın Tutkusu” filminin soundtrack bestecisi, ünlü Ney Ustası Pedro Eustache’nin muhteşem solosuyla sona erdi.


Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2014, 11:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109