Maltepe'de kentsel dönüşüme 5 kriter

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Maltepe'de kentsel dönüşüm için 5 kriter belirlediklerini kaydederek, "Ada bazında kentsel dönüşüm yapmak istiyoruz" dedi.

Maltepe'de kentsel dönüşüme 5 kriter
Maltepe'de kentsel dönüşüme 5 kriter

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Maltepe'de kentsel dönüşüm için 5 kriter belirlediklerini kaydederek, "Ada bazında kentsel dönüşüm yapmak istiyoruz" dedi.
 
Maltepe Belediyesi'nin "Mahalle Buluşmaları", Zümrütevler Mahallesi ile devam etti. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, programına sabahın erken saatlerinde Zümrütevler Merkez Cami’yi ziyaret ederek başladı. İmam ve cami dernek yöneticileriyle dua edip, çorba içen Başkan Kılıç, caminin sorunlarını ve cami dernek yöneticilerinin taleplerini dinledi. Kılıç daha sonra, “Doğan Kardeşler Düğün Salonu”nda gerçekleştirilen mahalle toplantısına katıldı. Kılıç’a belediye başkan yardımcıları başta olmak üzere, CHP Maltepe İlçe Başkanı Hasan Solmaz ve meclis üyeleri de eşlik etti. Zümrütevler Mahalle toplantısında ağırlıklı olarak, kentsel dönüşüm, altyapı sorunları, semt pazarı sorunu, minibüs ve toplu taşımayla ilgili sorunlar konuşuldu. 

"FARKLILIKLAR ZENGİNLİĞİMİZ"


Oldukça yoğun bir katılımın görüldüğü toplantıya belediyenin hizmetlerinden bahsederek başlayan Kılıç, "Sizlere söz verdiğimiz gibi mahallelerimize geldik.  Ne dedik? 'Daima sevgi kazanacak.' Bizler burada büyük bir aileyiz. Önce kendimizi seveceğiz ki, diğer insanları da sevelim. Ana felsefemiz sevgiyi yüceltmek olmalıdır. Birbirimizden öğrendiklerimizle kazanacağız. Ötekisi olmayan, farklılıkları zenginlik olarak gören bir Maltepe yaratmak için uğraşıyoruz. Bu amaçla evlerde sağlık taraması hizmeti başlattık. Yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlarımızın evine gidiyor ve kişisel bakımlarını yapıyoruz. Yine bir taziye ekibi kurduk. Bu ekibimiz de cenazeler sonrası evlere gidiyor, insanlarla sohbet ediyor, onlara destek veriyor. Hatta bu hizmetimiz sonrası gecenin bir yarısı aradılar, 'Başkanım evimizi dualarla doldurdun, Allah senden razı olsun.' İşte benim için en büyük mutluluk bu" dedi. 

"FUAR MALTEPE'NİN PROJESİ OLMALI"

Her mahalleye kreş ve semt konakları projesini de Zümrütevler sakinlerine anlatan Kılıç, uyuşturucu sorunu ve işsizlik sorununun büyük bir problem olarak karşılarında durduğunu belirterek, "Maltepe’de işsizliği çözecek bir projemiz var: Maltepe Uluslararası Kongre ve Fuar Merkezi. Bunu sadece Ali Kılıç’ın projesi olarak görmeyin, bu Maltepe’nin projesi olmalı. Çünkü, bu proje İstanbul’u, hatta tüm Türkiye’yi ilgilendiriyor. Arkamızda olun ki gerçekleştirelim" diye konuştu.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE 5 KRİTER

Maltepe'nin en önemli sorunlarından biri olan kentsel dönüşüm konusu hakkında da bilgi veren Kılıç, şöyle devam etti:
"Vatandaşlarımızın fikri şu. Cebimden bir kuruş çıkmasın, evim yapılsın. Böyle bir şey yok arkadaşlar. Eğer siz böyle yaparsanız, müteahhit de gelir yüzde 50 en az pay ister. Emsaller yükselir. 5 daire yapılacaksa, 10 daire yapılır, nüfus artar ve Maltepe bunu kaldırmaz. Bizim kentsel dönüşümde temel anlayışımız beş kriterden oluşuyor. Birincisi, ada bazında kentsel dönüşüm yapmak istiyoruz. İkincisi evlerin çatılarına yağmur suyu biriktirecek paneller kurmayı düşünüyoruz. Üçüncüsü çatılara güneş panelleri kurmak istiyoruz. Dördüncüsü ve en önemlisi binalara otopark zorunluluğu getiriyoruz, sonuncusuysa artık çöplerimizi yer altına alıyoruz."

MİNİBÜSLERE KAMERA GELİYOR


Semt pazarı yeri için çok talep geldiğini ve yeni bir pazar yeri oluşturmak için girişimlere başladıklarını da sözlerine ekleyen Kılıç, toplu taşıma ve minibüslerin durumu konusunda da mahalleliyi bilgilendirerek, "Toplu taşıma araçlarının durumunu bizzat yerinde, duraklara giderek, otobüse binerek tespit ettim. O otobüslerde kadın olmak kimse istemez. Bunu görüyorum. Değiştirmek için ciddi bir uğraş veriyoruz. Minibüsçülere gelirsek, bu konuda Minibüsçüler Odası’yla konuştuk, şoförlere gerekli eğitimleri verecekler. Minibüslere kamera sistemi getiriyoruz, böylece sorunları görüp anında müdahale edeceğiz" dedi.

OKULU ZİYARET ETTİ

Başkan Kılıç, daha sonra İsmet İnönü İlkokulu’nu ziyaret ederek, sorunlarını dinledi. Mahallede bir halı saha yapılması konusunda görüş birliğine varılan  buluşmanın ardından Kılıç, mahalle esnafıyla da biraraya geldi.


Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2014, 00:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER