Maltepe’de festival coşkusu sürüyor

Maltepe Belediyesi Uluslararası Beşçeşmeler Kültür Festivali, Sırbistan ekibinin sahne aldığı muhteşem bir geceyle devam etti.

Maltepe’de festival coşkusu sürüyor
 Maltepe’de festival coşkusu sürüyor

Maltepe Belediyesi Uluslararası Beşçeşmeler Kültür Festivali, Sırbistan ekibinin sahne aldığı muhteşem bir geceyle devam etti.

Sırbistan’ın geleneksel ezgilerini seslendiren Vokaraviç Kültür ve Sanat Topluluğu Korosu geceye renk katarken, Sırbistan mutfağından yöresel tatlar da katılanların beğenisine sunuldu.
Maltepe Belediyesi’nin düzenlediği Uluslararası Beşçeşmeler Kültür Festivali, Sırbistan gecesiyle devam etti. Sırbistan Cumhuriyeti Sancak Bölgesi Loznitsa Belediyesi’nin konuk olduğu muhteşem geceye, İstanbul Sırbistan Cumhuriyeti konsoloslarından Sandra Vujinovic, Jovica Topalovic, Sırbistan Cumhuriyeti Sancak Bölgesi Loznitsa Delegasyonu’ndan Knezevic Belediye Meclis Başkanı Milena Manojlovic, Belediye Meclis Sekreteri Dejan Markovic, Bölgesel Kalkınma Ajansı Yöneticisi Tomislav Arnautovic, Loznitsa İlçesi Turist Kuruluşu Yöneticisi Snezana Peric, Belgrad Turist Kuruluşu Yönetici Yardımcısı Slobodan Unkovic, İstanbul Anadolu Yakası Bosna Sancak Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Erdoğan Erdem, Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Melih Morsünbül ve vatandaşlar katıldı.
MALTEPE’DEN BARIŞ VURGUSU
Sırbistan mutfağından yöresel lezzetlerin de sunulduğu ve Sırbistan Turizm Organizasyonu tarafından ülkenin doğal güzelliklerini ve tarihi yerlerini içeren broşürlerin de dağıtıldığı etkinliğin açılış konuşmasını yapan Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Melih Morsünbül, “Daima sevgi kazanacak şiarıyla yola çıkan Belediye Başkanımız Ali Kılıç’ın sevgi ve selamlarını sunuyorum. Asya’dan Avrupa’ya birçok ülkenin birçok kentiyle kardeş şehir anlaşmaları imzaladık. Hiçbir yerde savaş ve kargaşa olmasın istiyoruz. Bunun için de kültürler birbirilerini tanımalıdır diyoruz. Barışı kolay kılabilmek, daha yakından tanışabilmek ve kültür alışverişi yapıp dostluk köprüleri kurabilmek için buradayız. Farklı dilleri konuşsak da, kültürün ve sanatın dilinin ortak olduğunu biliyoruz. Bizlere ülkelerinden dostluk rüzgârı taşıyan tüm ülkelere teşekkür ediyorum” dedi.
RÜYA ŞEHİR MALTEPE
İstanbul Sırbistan Cumhuriyeti konsoloslarından Sandra Vujinovic ise şunları söyledi: “Rüya şehir İstanbul ve Maltepe’ye gelmekten dolayı çok onurluyum. Umudum o ki gençler, bu birlikteliği ileriye taşıyacaklar. Yeni köprüler kuracaklarına inanıyorum. Loznitsa’dan gelen misafirlerimiz bu akşam Maltepe’de. İnanıyorum ki Maltepe’de Loznitsa’ya gidecek. Konuştuğumuz konular Türkiye ve Sırbistan Cumhuriyetlerinin kardeşliği ve paylaştıklarıyla ilgili. Her iki ülkenin geçmişi birbirine çok yakın. Aynı dili konuşmuyoruz ama birbirimizi çok iyi anlıyoruz. İstanbul ve Maltepe’de biliyorsunuz Sırbistan’dan, Balkanlardan gelen birçok insan yaşamakta. Onlar bizleri birleştiriyor.”
“İSTANBUL’U DİNLİYORUM”
Loznitsa İlçesi Turist Kuruluşu Yöneticisi Snezana Peric de bir konuşma yaparak, Sırbistan’ın batısında bulunan güzel bir şehirden geldiklerini gelerek, şehirlerini en güzel şekilde tanıtmak istediklerini ifade etti. Barkovizyondan Sırbistan’ın Loznitsa şehrinden görüntü ve kareler akarken, sahne alan Vokaraviç Kültür ve Sanat Topluluğu Korosu söyledikleri şarkılarla geceye renk kattı. Ayrıca iki ülkenin dostluğu adına Orhan Veli’nin “İstanbul’u Dinliyorum” şiiri Sırpça ve Türkçe okundu. (06.08.2017)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109