Maltepe'de Engelliler “haklarımız kısıtlanıyor mu?” diye sordu

Maltepe Belediyesi, engelli vatandaşları ve yakınlarını hakları konusunda bilinçlendirmek amacıyla alanlarında uzman kişilerle, “Haklarımız kısıtlanıyor mu?” konulu panel düzenledi

Maltepe'de Engelliler “haklarımız kısıtlanıyor mu?” diye sordu
Maltepe'de Engelliler “haklarımız kısıtlanıyor mu?” diye sordu

Maltepe Belediyesi, engelli vatandaşları ve yakınlarını hakları konusunda bilinçlendirmek amacıyla alanlarında uzman kişilerle, “Haklarımız kısıtlanıyor mu?” konulu panel düzenledi. Panelde yaşadıkları mağduriyetleri dile getirerek uzmanlara sorular yönelten vatandaşlar, sağlıktan sosyal alana, ekonomiden hukuksal alana kadar pek çok konuda gerçekleştirilen yasal düzenlemelerin yetersiz olduğuna dikkat çekti.

Maltepe Belediyesi Meclis Üyesi Tülay Düztaş’ın katkılarıyla Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen panelde Av. Bilgütay Hakkı Durna, Dr. Hasan Güventürk, Sosyal Güvenlik Uzmanı Neslihan Polat, Baş İş Müfettişi Hüseyin Arslan engelli vatandaşları ve yakınlarını hakları konusunda bilgilendirdi.

Sağlıktan sosyal alana, ekonomiden hukuksal alana pek çok konuda engelli hakları ve yeni çıkan yasalara ilişkin bilgi veren uzmanlar, vatandaşların sorularını yanıtladı. Bu kapsamda yaşadıkları mağduriyetleri de dile getiren vatandaşlar engelliler için gerçekleştirilen yasal düzenlemelerin yetersiz olduğuna dikkat çekti.

Öte yandan Maltepe’de engelsiz bir hayatı kurmak adına önemli çalışmalara imza atan Maltepe Belediyesi, Birleşmiş Milletler tarafından her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Engelliler Haftası’nda, engelli vatandaşların sorunlarına dikkat çekmek ve çözüm geliştirmek için yürüyüş, basın açıklaması, panel, tiyatro oyunu ve gezi etkinlikleri gerçekleştirecek.

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2015, 16:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER