Maltepe’de 19 Mayıs coşkusu sokaklara taştı

Ellerine meşalelerini, Türk bayraklarını alan ve Atatürk tişörtleri giyen binlerce Maltepeli, 19 Mayıs coşkusunu sokaklara taşıdı.

Maltepe’de 19 Mayıs coşkusu sokaklara taştı
 Maltepe’de 19 Mayıs coşkusu sokaklara taştı

Ellerine meşalelerini, Türk bayraklarını alan ve Atatürk tişörtleri giyen binlerce Maltepeli, 19 Mayıs coşkusunu sokaklara taşıdı.

Bisiklet ve paten gösterileri ve ünlü sanatçı Atiye’nin verdiği konserle coşkunun doruklara ulaştığı etkinlikte konuşan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Dinç ve diri bir gençlik Mustafa Kemal’in Cumhuriyeti’ne, Türkiye’nin birliğine ve bütünlüğüne her koşulda sahip çıkar. Cumhuriyetimizin 94’üncü yılını kutluyoruz. İnşallah bu şiarla 100’üncü, 200’üncü yılını da kutlayacağız. Bayramımız kutlu olsun” dedi. 


Maltepe Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir dizi etkinlik gerçekleştirdi. Maltepe’yi adeta şölen alanına çeviren etkinlikler, gençlerin kurulan paten pisti üzerinde sergiledikleri birbirinden başarılı bisiklet ve paten gösterileriyle başladı. Akşam belediye önünden düzenlenen fener alayına ellerine meşalelerini, Türk bayraklarını alan ve “Atam İzindeyiz” yazılı tişörtleri giyerek katılan binlerce Maltepeli, “Gençlik Geleceğimizdir” yazılı pankartın arkasında, marşlarla birlikte coşku içerisinde yürüyüşe geçti. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının da katıldığı fener alayında, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları atıldı ve marşlarla coşku doruğa çıktı. Evlerinde oturan vatandaşların bayrak sallayarak, araçların da kornalarıyla eşlik ettiği fener alayı, ilçe meydanında son buldu. 


“ANADOLU’YU YENİDEN İNŞA ETTİLER”
Konser alanında bir konuşma yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Burada şu anda üzerinde bulunduğumuz toprağın, yani imparatorlukların ve inançların başkenti olan İstanbul’un işgal altında olduğu bir dönemde, ‘Ben her şeyi halkımda bulurum’ diyerek, Anadolu’ya Bandırma vapuruyla giden Atatürk ve yoldaşlarına selam olsun diyorum. Mustafa Kemal İstanbul’dan yola çıktığında İzmir, Aydın, Nazilli, Amasya parsel parsel işgal altındaydı. O gün Türkiye’nin emperyalistler tarafından parsellenip, hatta İngilizlerin, Fransızların mirası paylaşacağız diye İstanbul’da toplantılar yaptığı bir ortamda, Samsun’dan yola çıktılar, Anadolu’yu karış karış dolaştılar. Onlar Anadolu halkına giderken, birileri onların İstanbul’da idam fermanını yazıyordu ama yılmadılar, teslim olmadılar, azız deyip geri çekilmediler, tam tersine yürekleriyle yola çıktılar, Anadolu’yu yeniden inşa ettiler” dedi. 
“GENÇLİK CUMHURİYETE SAHİP ÇIKACAK”
Anadolu devrimci halkının, bu topraklara ne kadar sahip çıktığını gösteren önemli kriterler olduğunu belirten Kılıç, şunları söyledi: “Samsun, Amasya Tamimi, Erzurum ve Sivas Kongreleri ve sonrasında TBMM’nin kuruluşu. İşte bu Anadolu devrimci halkının bu ülkenin topraklarına ne kadar sahip çıktığının göstergesidir. Bu nedenle sizlere, bizlere ve tüm Anadolu’ya düşen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının bize emanet ettiği bu Cumhuriyet’e sahip çıkmaktır. Biz bunu, bütün oyunları bozarak, kimseyi ötekileştirmeden, hiç kimseye kem gözle bakmadan, kim hangi siyasi partiye oy veriyorsa versin, kim neye inanıyorsa inansın, kim hangi ilimizden, ülkeden gelirse gelsin önce onların insan göreceğiz, insan olarak kabul edip, insanca yaşamanın temellerini birlikte atacağız. Biz genç kuşaklar olarak Cumhuriyet’e dünden daha fazla sahip çıkacağız. Bugün Cumhuriyet’in 94’üncü yıldönümü. Önemli olan 94 değil, inşallah 100’ü de, 200’ü de burada kutlayacağız. Biz çok iyi biliyoruz ki dinç bir gençlik, diri bir gençlik Mustafa Kemal’in Cumhuriyeti’ne, Türkiye’nin birliğine, bütünlüğüne her koşulda sahip çıkar. Bayramımız kutlu olsun.”  
ATİYE COŞTURDU
Kılıç’ın konuşması sonrası sahne alan ünlü sanatçı Atiye, performansıyla gençleri coştururken, binlerce Maltepeli de sanatçının birbirinden güzel şarkılarına eşlik etti. İlçenin bazı mahallelerinde de, fener alayları düzenlendi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109