Maltepe Ramazan’a hazır

Maltepe Belediyesi 11 ayın sultanı Ramazan’da, muhteşem etkinliklere imza atacak.

Maltepe Ramazan’a hazır
 Maltepe Ramazan’a hazır

Maltepe Belediyesi 11 ayın sultanı Ramazan’da,  muhteşem etkinliklere imza atacak. Ünlü sanatçı Ahmet Özhan konseri ile başlayacak etkinliklerde, inanç turları, konserler, çocuk tiyatroları, sohbet programları ve nostaljik sinema günleri yapılacak. Organik Halk Pazarı’nda, 30 gün boyunca kurulacak Sevgi Sofraları’nda Maltepeliler orucunu açacak. Ayrıca 18 mahallede sokak iftarları yapılacak. 

Dolu dolu bir Ramazan Maltepelileri bekliyor
Maltepe Ramazan ayına, 5 Haziran Pazar günü Organik Halk Pazarı’nda ünlü sanatçı Ahmet Özhan’ın sahne alacağı “Hoşgeldin Ramazan” konseri ile merhaba diyecek. Organik Pazar Alanı’nda kurulacak “Sevgi Sofraları”nda her gün 1500 Maltepeli oruçlarını açacak. Ayrıca 18 mahallede de sokak iftarları yapılacak. Ay boyunca düzenlenecek inanç turları ile binlerce Maltepeli, İstanbul’daki kutsal mekanları ziyaret edecek. Konserler, çocuk tiyatroları, sohbet programları ve nostaljik sinema günlerinin de yapılacağı etkinliklerin sunumunu, ünlü oyuncu Reha Yeprem üstlenecek. 
MAHALLELERDE İFTAR
Etkinlikler kapsamında ünlü ilahiyatçı İhsan Eliaçık, Dursun Gürlek, Necmettin Nursaçan, Ömer Faruk Şentürk, Prof. Dr. Ali Murat Daryal, Yavuz Bahadıroğlu, Prof. Dr. Osman Eğri, Nurullah Genç, Prof. Dr. Yakup Çiçek, tiyatrocu Emin Olcay gibi isimlerle “Ramazan Sohbetleri” gerçekleştirilecek. Ayrıca Sami Savni Özer, Bedirhan Gökçe, Burcu Karadağ, Ubeydullah Sezikli, Ayasofya İlahi Grubu, Mustafa Demirci’nin konserleri de, etkinliklere renk katacak.  Kurulacak “Sevgi Haneleri”nde il ve ilçe dernekleriyle, vakıflar yöresel etkinlikler gerçekleştirecek.  
NOSTALJİK SİNEMA GÜNLERİ…
Maltepe’de gelenekselleşen “Nostaljik Sinema Günleri” de, 11 Haziran’da “İftarlık Gazoz” filmi ile start alacak. “Çekirdek-gazoz bizden, izlemesi sizden” sloganıyla yapılacak film gösterimlerinde sırasıyla 15 Haziran’da Çiçek Abbas”, 18 Haziran’da “Propaganda”, 22 Haziran’da “Züğürt Ağa”, 24 Haziran’da “Kapıcılar Kralı”, 25 Haziran’da “Vizontele Tuuba”, 29 Haziran’da “Davaro” ve 3 Temmuz’da “Dondurmam Gaymak” izleyiciyle buluşacak. 
Öte yandan yapılacak Ramazan etkinlikleriyle ilgili İlçe Müftüsü Ahmet İnciler başta olmak üzere, muhtarlar ve inanç önderleri düzenlenen bir toplantıyla bilgilendirildi.  Toplantıda kısa bir konuşma yapan müftü İnciler, yapılan çalışmalardan ötürü Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’a teşekkür etti.     

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER