Maltepe Kent Konseyinde bayrak değişimi

Maltepe Kent Konseyi Başkanı Esra Kaya Erdoğan Bayrağı Devrediyor

Maltepe Kent Konseyinde bayrak değişimi
Maltepe Kent Konseyinde bayrak değişimi

Maltepe Kent Konseyi Başkanı Esra Kaya Erdoğan Bayrağı  Devrediyor


Maltepe Kent Konseyi 5. Olağan Seçimli Genel Kurulu 24 Eylül 2016 tarihinde Türkan Merkezi’nde Kardelen 2 Salonunda saat 13.00 ‘da başlayacak. Genel Kurulun gerçekleşmesi için yeterli olan sayıya ulaşılamadığı durumda aynı gün (24.Eylül.2016) saat 14.00’da Türkan Saylan Kültür Merkezi Kardelen 2 Salonunda çoğunluk şartı aranmadan gerçekleşecek.  

Genel Kurulda Kent Konseyi’nin 2 yıldır yaptığı faaliyetler genel kurul üyeleriyle paylaşılacak ve seçimlere geçilecek. Genel Kurul üyesi olan kurumların yetkilendirdiği temsilciler o gün Maltepe Kent Konseyi Yeni Başkanı’nı ve Kent Konseyi Yürütme Kurulu’nu seçecekler. 
2014 yılından bu yana projeleri ve etkinlikleriyle dikkatleri çeken Maltepe Kent Konseyi, İstanbul ve Türkiye düzeyinde bu çalışmalarıyla hatırı sayılı bir yere sahip oldu. İlçe sınırları içerisinde ürettiği faaliyet ve projelerle adından söz ettiren konsey, diğer ilçe konseyleri ile iyi ilişkiler kurarak Maltepe’yi en iyi şekilde temsil etti. Maltepe Kent Konseyi’nin en dikkat çeken yönlerinden biri de kurumsal işleyişe ve kimliğe verdiği önem oldu. Seçimsiz genel kurulların tümünü şeffaf bir şekilde yapan, 6 aylık faaliyet raporları hazırlayan konsey; ilk defa demokratik muhtevası güçlü bir yönergeyi genel kurul kararı ile kabul etti.
Seçime az bir süre kala Maltepe Kent Konseyi Başkanı Esra Kaya Erdoğan, 5. Olağan Seçimli Genel Kurulda yeniden aday olmayacağını açıkladı. Esra Kaya Erdoğan bundan 2 yıl önce Kent Konseyi Başkanlığı görevine talip olurken 2 yıllık bir dönem için sivil toplum örgütlerinden destek istediğini ve şimdi bu sözü hayata geçirmenin doğru olduğuna inandığını söyledi. Kent Konseyi olarak göreve başlarken, Maltepe Kent Konseyi’nin tüm organlarıyla çalışan, kurumsal kimliği ve işleyişi olan,  faaliyetleriyle halka dokunan bir kurum olmasını hedeflediklerini ve bu hedefleri gerçekleştirmiş olmanın mutluluğu ile bayrağı devretmek istediğini belirtti.
Maltepe Kent Konseyi Başkanı Esra Kaya Erdoğan 2014-2016 yılları arasında 53 kurum ile işbirliği yaptıklarını, 21 devlet okulunda proje ve etkinlikler düzenlediklerini ve bu sürfe zarfında 10.745 kişiye faaliyet ve projeler yoluyla ulaştıklarını belirtti. 2 yıllık bu süreçte büyük bir özveri ve gönüllülük esası ile çalışan, yol arkadaşlığı yaptığımız Yürütme Kurulu üyesi arkadaşlarımın, başka sorumluluklarına rağmen meclislerin aktif bir şekilde var olmasını sağlayan Kent Konseyi Meclislerinin Başkanları ve Yürütme Kurullarının, Kent Konseyinde profesyonel olarak çalışan ofis çalışanlarının kolektif, dayanışmacı ve özverili emekleriyle bu başarıyı yakaladıklarını belirten Erdoğan her birine teşekkür ettiğini belirtti. 
24 Eylül’de yapılacak Genel Kurulda aday olacak herkese şimdiden başarılar dileyen Erdoğan, yeni yönetimin bir önceki dönemin oluşturduğu faaliyetleri devam ettireceğine, yakalanan ivmenin artarak büyüyeceğine inandığını söyledi.  Yeni dönemde Kent Konseyi’nin bireysel gönüllüsü olarak bilgi, deneyim ve önerilerini her zaman paylaşmaya hazır olduğunu söyleyen Kent Konseyi Başkanı 2014 yılında yapılan seçimde desteklerini esirgemeyen tüm sivil toplum örgütlerine ve kişilere teşekkür etti.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109