Maltepe Kent Konseyi yeni başkanını seçti

Maltepe Kent Konseyi’nin 4. Olağan Genel Kurulu Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde yapıldı. Üç adayın yarıştığı seçimde başkanlığa, 120 oyla Esra Kaya Erdoğan seçildi.

Maltepe Kent Konseyi yeni başkanını seçti
Maltepe Kent Konseyi yeni başkanını seçti

Maltepe Kent Konseyi’nin 4. Olağan Genel Kurulu Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde yapıldı.  Üç adayın yarıştığı seçimde başkanlığa, 120 oyla Esra Kaya Erdoğan seçildi

Sabah başlayan toplantıda, açılış, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Divan Kurulu oluşturuldu. Toplantının açılış konuşmasını yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, bugün Maltepe’nin geleceğinin şekilleneceği çok anlamlı bir toplantı için bir araya geldiklerini belirterek, “Oldukça heyecanlı olduğunuzu görüyorum. Bugün burada çok güzel bir atmosferde demokratik bir yarış olacağından kuşkum yok” dedi. Kılıç, divan kurulu başkanı ve üyeliklerinin belirlenmesi için gelen önerileri, konsey üyelerine sundu. Divan Başkanlığı’na oy birliğiyle Hikmet Cömert, üyeliklerine ise Yusuf Eycan ve Yasemin Boyraz seçildi. 

Divan Başkanı seçilen Cömert, hizmet anlamında herkese eşit baktıklarını, bu birliklerini koruyabilmenin önemli olduğunu ifade ederek, “Maltepe’de seçimlerin ardından Belediyemizde güzel şeyler oluyor. Halka yakın bir Belediye Başkanımız var. Onlara vereceğimiz destek düzeyinde başarılı olacaklardır. 2007 yılından bu yana, sağlıklı hizmet veren bir Kent Konseyi ile karşı karşıya gelemedik. Bundan sonra el birliğiyle, daha güzel bir Maltepe için hizmet edeceğiz. Kim çıkarsa çıksın destek vereceğiz. Demokratik bir seçim yapacağız” diye konuştu. Genel kurulda, gündem maddeleri ve Kent Konseyi faaliyet raporu sunularak kabul edildi. Adayların konuşmalarının ardından Kent Konseyi Başkanlığı ve yürütme kurulu üyeliği için seçimlere geçildi. Yapılan oylamanın ardından Esra Kaya Erdoğan 120 oyla Maltepe Kent Konseyi'nin yeni başkanı oldu. Diğer adaylardan Kenan Baltaş 29, Halet Aktaş ise 20 oy aldı.

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2014, 22:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109