Maltepe'de “Sevgi Sofraları”nda iftar keyfi

Maltepeliler, Maltepe Belediyesi tarafından organize edilen “Sevgi Sofraları”nda iftarlarını açmanın keyfini yaşıyor.

Maltepe'de “Sevgi Sofraları”nda iftar keyfi
Maltepe'de “Sevgi Sofraları”nda iftar keyfi

Maltepeliler, Maltepe Belediyesi tarafından organize edilen “Sevgi Sofraları”nda iftarlarını açmanın keyfini yaşıyor

Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Bu sofraya oturduğumuzda zengin-fakir, aç-tok demeden çorbamızı paylaşıyoruz. Maltepe’de dayatan değil danışan belediyecilik anlayışıyla barış içinde yaşamak istiyoruz” dedi.

Maltepe Belediyesi’nin Altayçeşme Mahallesi’ndeki Organik Pazar alanında kurduğu Sevgi Sofraları, Maltepelilerden büyük ilgi görüyor. Maltepe Belediyesi ile Bosch firmasının ortaklaşa verdiği iftar yemeğine katılan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, şirket çalışanlarıyla birlikte yemek dağıttı. Başkan Kılıç, “Sevgi sofraları gönülden gönüle akıp gidiyor. Bu sofraya oturduğumuzda zengin-fakir, aç-tok demeden çorbamızı paylaşıyoruz. Maltepe’de dayatan değil danışan belediyecilik anlayışıyla barış içinde yaşamak istiyoruz. Sevgi Sofraları’nın bu akşamki destekçisi Bosch firmasına teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Bosch Sanayi ve Ticaret A.Ş. Türkiye ve Ortadoğu’dan Sorumlu Hükümet ve Dış İlişkiler Direktörü Yasin Akdere de, ocak ayından beri Maltepe’deki merkezlerinde çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, “Bu akşam iftar yemeğini üstlenerek, Maltepelilerle kaynaşmak ve Ramazan’ın paylaşım kültürünü hayata geçirmek istedik. Maltepe’de olmaktan çok mutluyuz” dedi. 

MAHALLE İFTARI YALI’DA

İftardan sonra düzenlenen Ramazan Sohbetleri’nin konukları yazar Senai Demirci ve Ahmet Turgut, “Ramazan, Hazreti Muhammed, Ehlibeyt ve Sahabeleri” üzerine bir sohbet gerçekleştirdi. Ramazan ayında mahalle halkını da iftar sofralarında buluşturmayı amaçlayan Maltepe Belediyesi’nin dünkü adresi de, Yalı Mahallesi oldu. Mahalle sakinleri, dualarla oruçlarını açtı.

Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2015, 15:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER