Maltepe'de Kentsel Bilgilendirme ofisine yapılan saldırı protesto edildi

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Maltepe Belediyesi’nin Başıbüyük Mahallesi’ndeki “Kentsel Yenileme ve Bilgilendirme Ofisi”ne yapılan silahlı saldırıyla ilgili, basın açıklaması yaptı.

Maltepe'de Kentsel Bilgilendirme ofisine yapılan saldırı protesto edildi
Maltepe'de Kentsel Bilgilendirme ofisine yapılan saldırı protesto edildi


CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ve Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Maltepe Belediyesi’nin Başıbüyük Mahallesi’ndeki “Kentsel Yenileme ve Bilgilendirme Ofisi”ne yapılan silahlı saldırıyla ilgili, basın açıklaması yaptı. Ali Kılıç, “Bazı odaklar, ‘rant için değil halk için kentsel dönüşüm’ projemizden rahatsız olmuş ve açmış olduğumuz ofisimizi kurşunlamışlardır. Bu kurşunlar Maltepe halkının göğsüne saplanıyor ama bizler, yolumuzdan geri dönmeyeceğiz” dedi.

Başkan Ali Kılıç: “Kurşunlar Maltepe halkının göğsüne saplandı”
Maltepe Belediyesi’nin Başıbüyük Mahallesi’nde gerçekleştirmek istediği kentsel dönüşüm projesiyle ilgili açtığı, “Kentsel Yenileme ve Bilgilendirme Ofisi”ne kimliği belirsiz kişi veya kişilerce gece saatlerinde silahlı saldırıda bulunuldu. Saldırı sonrası CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’la beraber belediye binası önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya, CHP PM Üyesi Hüsnü Süslü, CHP İl Başkan yardımcıları, Maltepe CHP İlçe Başkanı Zeynep Alçınkaya Babacan, diğer CHP ilçe başkanları, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Başkan Kılıç, “Maltepe’de Gülsuyu’nda, Gülensu’da, özellikle de Başıbüyük’te son dönemde gerçekleştirmek istediğimiz ‘rant için değil halk için kentsel dönüşüm’ projesinden rahatsız olanlar, orada halkımız için açmış olduğumuz ofisimizi kurşunlamışlardır. Herkes bir şeyi bilmelidir ki, koşullar ne olursa olsun, halkın onayının olmadığı hiçbir projede Maltepe Belediye Başkanlığı’nın imzası olmaz” diye konuştu. 
“YOLUMUZDAN DÖNMEYECEĞİZ”
Konuşmasında silahlı saldırıların daha önce de gerçekleştiğini vurgulayan Kılıç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve kendisine destek mesajı gönderen herkese teşekkür ederek, şunları söyledi: “Bu kurşunlar Maltepe halkının göğsüne saplanıyor. Biz çok iyi biliyoruz ki yan yana durduğumuzda, kol kola girdiğimizde bazı güçler bundan rahatsız oluyor ama biraz önce de ifade ettiğim gibi ne olursa olsun orayı rant alanına çevirmeden Başıbüyük halkının hizmetine koymak ve onları yeniden kendi konutlarına kavuşturmak boynumuzun borcu olacaktır, bu böyle biline. Bizler, yolumuzdan dönmeyeceğiz.”


CANPOLAT: “SON UYARIMIZDIR”
Kılıç’tan sonra konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, “Son günlerde ülkemizin içinde bulunduğu koşulların ne kadar zor olduğunu biliyoruz. CHP olarak ülkenin çıkarları bizim için birinci plandadır, buna sahip çıkıyoruz ama görülüyor ki özellikle 15 Temmuz darbe kalkışmasından sonra OHAL adı altında parlamentonun ve halkın iradesi dışarıda tutulmakta, ülke KHK’ler ile yönetilmeye çalışılmaktadır. Bu süreçte muhalif basın kapatıldı, Cumhuriyet’e son yapılan baskını biliyoruz. Şimdi de CHP ve onun yakın dostlarının adeta bir baskı altında olduğunu biliyoruz. Dün akşam Avcılar Belediye Başkanımızın aracı kurşunlandı. Ayrıca Maltepe Belediyemizin kentsel dönüşüm ofisi kurşunlandı. Belediye başkanlarımıza ve Genel Başkan Yardımcımıza 4 gün önce Aydın’da yapılan silahlı saldırı, ondan önce Genel Başkanımızın önüne atılan kurşunu bizler görüyoruz. Ya bunun önlemini alırsınız, ya da CHP bunun hesabını sormasını bilecektir” şeklinde konuştu.
  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109