Maltepe'de Brezilya rüzgarı esti

Maltepe Belediyesi’nin 22 Temmuz- 16 Eylül tarihlerinde düzenlediği, “Uluslararası Beşçeşmeler Yaz Festivali”ne, bu hafta sonu “Brezilya Günü" damga vurdu.

Maltepe'de Brezilya rüzgarı esti
 Maltepe'de Brezilya rüzgarı esti
Maltepe Belediyesi’nin 22 Temmuz- 16 Eylül tarihlerinde düzenlediği, “Uluslararası Beşçeşmeler Yaz Festivali”ne, bu hafta sonu “Brezilya Günü" damga vurdu. Festivalin sürpriz konuğu Fenerbahçe’nin Brezilyalı yıldız futbolcusu Josef De Souza, vatandaşlardan büyük ilgi gördü.



Festivalde Josef de Souza sürprizi
Uluslararası Beşçeşmeler Yaz Festivali’nin Brezilya buluşmasına, Brezilya İstanbul Başkonsolosu Paulo Roberto Camınha De Castılhos França, Maltepe Belediyesi Başkan Yardımcıları Canan Döner ve Melih Morsünbül, CHP Maltepe İlçe Başkanı Zeynep Babacan, Fenerbahçe’nin Brezilyalı futbolcusu Josef de Souza Dias, Brezilyalı ve Maltepeli binlerce vatandaş katıldı. Brezilya müziği eşliğinde sahnelenen danslar ve gösteriler, Beşçeşmeler Meydanı'nda renkli görüntüler oluşturdu. Samba ve Zumba Dans Atölyesi'nde, eğitmenler eşliğinde vatandaşlar Brezilya’ya özgü danslarla eğlenceli dakikalar yaşadı. Çocuklar ise kendileri için hazırlanan oyun alanında Brezilya Çocuk Oyunları Etkinliği'ne katıldı. Festivale katılanlara Brezilya'ya özgü yiyecek ve içecekler ikram edildi.


KARNAVAL COŞKUSU
"Forro İstanbul" ve "Capoeira Anatolia" grupları, Brezilya'ya özgü danslarıyla izleyicilerin alkışlarını topladı.  "Carnaval Turco" isimli grup, performansları, ritimleri ve samba danslarıyla adeta Brezilya Rio karnavalı coşkusu yaşattı. Brezilya ve Latin Amerika müziğini Türk müziğiyle harmanlayan eserlere de yer veren topluluk, büyük beğeni topladı.


JOSEF DE SOUZA'YA BÜYÜK İLGİ
Festivale, eşi ve 2 çocuğuyla birlikte katılarak herkese sürpriz yapan Fenerbahçe’nin Brezilyalı yıldız futbolcusu Josef de Souza ise vatandaşlardan büyük ilgi gördü. İdmandan çıkarak ayağının tozuyla Maltepe’ye geldiğini belirten De Sozua, “Etkinliği tesadüfen gördüm ve Başkonsolosluğu arayarak katılmak istediğimi söyledim. İdmandan çıkıp hemen Maltepe’ye koştum. Eşim ve çocuklarımla birlikte Maltepe’de olmaktan, sizlerle bu festival coşkusunu yaşamaktan dolayı çok mutluyum” diye konuştu. Ünlü futbolcu daha sonra, Naltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç için Fenerbahçe formasını ve futbol topunu imzalayarak, tüm Maltepelilere armağan etti. 


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109