Maltepe Belediyesinden Türk sinemasına dev destek

Maltepe Belediyesi sinemacılara kucak açtı, Türk sinemasının 100. yılında, Maltepe Belediyesi ilçe genelinde yapılacak çekimlerden ücret alınmayacağını açıkladı.

Maltepe Belediyesinden Türk sinemasına dev destek
Maltepe Belediyesinden Türk sinemasına dev destek

Maltepe Belediyesi sinemacılara kucak açtı, Türk sinemasının 100. yılında, Maltepe Belediyesi ilçe genelinde yapılacak çekimlerden ücret alınmayacağını açıkladı.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, İstanbul’da bazı ilçelerde film yapımcılarından çekimler için astronomik rakamlar istendiğini belirterek, belediye olarak bu uygulamanın içinde yer almayacaklarını söyledi ve "Yapımcılarımıza ilçemizin kapılarını ücretsiz olarak açıyoruz" dedi.

CHP Kültür Sanat Platformu’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş ve Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, belediyelere ait yerlerde yapılan kültür-sanat çekimlerinde alınan ücret uygulamasıyla ilgili olarak, Küçükyalı'da ortak bir basın toplantısı düzenledi.  Basın  toplantısına Karakaş ve Kılıç'ın yanısıra, CHP Parti Meclis Üyesi Zeynep Altıok, Yönetmen Derviş Zaim ve CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt de katıldı.

100. YILINDA TÜRK SİNEMASINA DESTEK


Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Türk sinemasının son yıllarda büyük başarılara imza attığını, Türk sinemasının 100. yılında daha fazla destek verilmesi gerektiğini belirterek,  "İstanbul’da bazı ilçelerde film yapımcılarından astronomik rakamlar isteniyor. Biz Maltepe Belediyesi olarak bu uygulama içinde yer almayacağız  ve Türk sinemasının 100. yılında,  ilçemizde hiçbir yapımcıdan ücret almayacağız. Yapımcılarımıza ilçemizin kapılarını ücretsiz biçimde açıyoruz. Belediye olarak kültüre-sanata desteğimiz devam edecek" diye konuştu.

MALTEPE FİLM PLATOSU OLUYOR

CHP Kültür Sanat Platformu’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş ise bazı belediyeler tarafından film ekiplerine büyük zorluklar çıkarıldığını anımsatarak, "Maltepe Belediye Başkanı sayın Ali Kılıç’ın, sinemacılara Maltepe’yi açması, film platosu ilan etmesi çok güzel bir şey. Sayın Kılıç, kültüre, sanata çok büyük katkı sağlayacak bir kapı açıyor. Diğer ilçelere de örnek olması gerekir" dedi. Karakaş, CHP Parti Meclisi kararıyla kültür-sanat platformu oluşturduklarını anımsatarak, şunları söyledi:
"CHP tarihine baktığınızda bu vardı. Halk Evleri vardı. Bu eski geleneği yeniden canlandıracağız. Kültür-sanat üzerinde büyük baskılar bulunuyor. CHP olarak, kültür  ve sanatın özgür ve özerk olmasından yanayız. Bu ancak, ifade özgürlüğüne dayalı demokrasilerde gerçekleşebilir."

UYGULAMA YAYGINLAŞSIN


Ünlü yönetmen Derviş Zaim de, Maltepe Belediyesi’nin bu uygulamasının somut bir adım ve önemli bir gelişme olduğunu belirterek, "Bu adımı attıkları için teşekkür ediyorum. Umarım bu uygulama gittikçe yaygınlaşır" dedi. CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt ise kültür- sanat üzerinde büyük baskılar bulunduğuna dikkat çekerek, son yasa tasarısıyla kültür ve sanatın, iğdiş edilmek istendiğini, CHP olarak buna karşı çıkacaklarını söyledi. CHP Parti Meclisi Üyesi Zeynep Altıok ise Başkan Kılıç’ı bu girişimi için tebrik ederek, Maltepe’nin tarihi dokusuyla film yapımcılarına uygun ortam yarattığını kaydetti.




Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2014, 23:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER