Maltepe Belediye Meclisi Kent Konseyi’nin Önerisiyle Buluştu

Maltepe Kent Konseyi, Maltepeli vatandaşların sorunlarına kamusal faydayı gözeten çözüm önerileri sunmaya devam ediyor.

Maltepe Belediye Meclisi Kent Konseyi’nin Önerisiyle Buluştu
 Maltepe Belediye Meclisi Kent Konseyi’nin Önerisiyle Buluştu

Görevine başladığı günden beri hızlı bir şekilde çalışmalarını sürdüren Maltepe Kent Konseyi, Maltepeli vatandaşların sorunlarına kamusal faydayı gözeten çözüm önerileri sunmaya devam ediyor.

Engelli Meclisi’nin Maltepe’de engellilik/engelliler alanında faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin görüşlerine başvurarak geliştirdiği çalışma Maltepe Kent Konseyi Yürütme Kurulu tarafından da destek buldu.

 Engelli Meclisinin talebi ve yaptığı hazırlık çalışmalarıyla, Maltepe Kent Konseyi 2. Olağan Seçimsiz Genel Kurulunda ele alınan 2 madde belediye meclisine önerilmek üzere Genel Kurul üyelerinin oy birliği ile karara bağlandı.
1. Olağan Seçimsiz Genel Kurulu sonrasında Maltepe Kent Konseyi tarafından Maltepe Belediyesi meclisine öneri niteliğinde sunulan; evlenecek bireylere evlilikte iletişim, çatışma ve miras hukuku gibi konularda eğitim verilmesi, belediye personeline toplumsal cinsiyet eşitliği, kadın hakları, ayrımcılık, taciz, istismar  konularında eğitim verilmesi ve “Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği” komisyonunun adının, “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu” olarak değiştirilmesini içeren önerge, AKP’li ve CHP’li meclis üyelerinin oybirliği ile meclisten geçmişti. Bu karar sonrasında Maltepe Belediyesi tarafından evlenmek için başvuran 200 çifte eğitim verildi. Ayrıca belediye personeli toplumsal cinsiyet eşitliğini kapsayan konularda eğitime tabi tutuldu.   
Kent Konseyi Meclisi İkinci Kez Aynı Önergede Birleştirdi
Mecliste grubu bulunan iki siyasi parti meclis üyelerinin oybirliği ile meclis başkanlığına sunduğu bu öneri gibi Kent Konseyi ikinci kez meclisin aynı önergede birleşmesini sağladı. Maltepe Kent Konseyi’nin 2. Seçimsiz Olağan Genel Kurulunda alınan kararla Maltepe Belediyesine öneri niteliğinde sunulan; “Maltepe ilçesinde bulunan uygun parkların engelli kullanımına ve erişimine uygun hale getirilmesi” ve “Önümüzdeki dönemde yapılacak parklardan birinin engelli parkı olarak tasarlanması” maddeleri her iki siyasi partinin meclis üyelerinin ortak önergeleri ile meclis gündemine eklendi. Her iki öneri de engelli ve hukuk komisyonlarının müşterek raporu ile meclisten oybirliği ile geçti. 
Maltepe Kent Konseyi Başkanı Esra Kaya Erdoğan; “Maltepe Kent Konseyi olarak genel kurullarımızda kentin ve kentlinin yaşamlarını kolaylaştıracak ve destekleyecek kararlar alarak, yasal statümüz dahilinde bu kararların belediye meclisine sunulmasını önemsiyoruz. Maltepe Belediye Meclisine ilettiğimiz genel kurul kararlarımızı oluştururken ilgili sivil toplum örgütlerinin görüşlerine başvurarak ihtiyaca cevap veren kararlar alıyoruz. Meclise öneri niteliğinde ilettiğimiz kararların her iki siyasi partinin meclis üyelerinin oy birliği ile geçmiş olması doğru ve ortak kamusal faydayı gözeten kararlar aldığımızın birer göstergesi diye düşünüyoruz. Bu vesile ile başta bu kararların oluşumuna katkı sunan sivil toplum örgütleri olmak üzere, genel kurul üyelerimize ve Maltepe Belediye Meclisi’nde görev yapan tüm meclis üyelerimize teşekkür ederiz.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER