Maltep'de İftara sofrasına Başkan eli değdi

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, iftar için gittiği evde sofranın kurulmasına yardımcı oldu.

Maltep'de  İftara sofrasına Başkan eli değdi
Maltep'de  İftara sofrasına Başkan eli değdi  

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, iftar için gittiği evde sofranın kurulmasına yardımcı oldu.

Ramazan ayında yaptığı ev ziyaretlerini sürdüren Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, önce Büyükbakkalköy Mahallesi’nde kurulan Sevgi Sofraları’na, sonraysa Bozbörek ailesine misafir oldu. Maltepe Belediyesi'nin mahallelere taşıdığı Sevgi Sofraları’nın ikincisi Büyükbakkalköy Malhallesi’nde kuruldu. İsmet Kuralkan İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirilen iftar yemeğinde mahalleli ile bir araya gelen Başkanı Kılıç’a, Belediye Başkan Yardımcıları Melih Morsünbül ve Hasan Hayri Şengül de eşlik etti. 

Programına yine aynı mahallede oturan Bozbörek ailesini ziyaret ederek devam eden Kılıç, iftar sofrası kurulurken yardım etmeyi de ihmal etmedi ve “Bir lokma ekmeğini de, sevgisini de paylaşmayı bilen halkım için canla başla çalışmak büyük onur.  Unutmamamız gereken işte bu yüreği zengin, elleri nasırlı analarımızın emeği. Bu emek benim başımın tacıdır” diye konuştu.

ORGANİK PAZARDA İFTAR VE SOHBET

Maltepe Belediyesi'nin Organik Pazar alanında düzenlendiği iftar programında da,  2 bin kişi dualarla orucunu açtı. İftar sonrasında Ramazan sohbetleri kapsamında bir konuşma yapan ilahiyatçı Cemil Tokpınar, namazın İslam dinindeki önemine değinerek, "Namaz insanları kötülüklerden, günahlardan arındırır. Peygamber Efendimizin tabiriyle 'insan bir ırmağa 7 kere girdiğinde nasıl temiz oluyorsa namaza durursa öyle temiz olur.' Namazda her zaman rükuda, secdede Allah'ın adını anarız. Bu da bizi kurtuluşa götürür" dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER