Gülsuyu spor kompleksine kavuşuyor

Gülsuyu Spor Kompleksi’nin temeli, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde (TSKM) düzenlenen törenle atıldı.

Gülsuyu spor kompleksine kavuşuyor
Gülsuyu spor kompleksine kavuşuyor

Gülsuyu Spor Kompleksi’nin temeli, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde (TSKM) düzenlenen törenle atıldı. Törende konuşan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Çok önemli bir adımın arifesindeyiz. 9 yıldır çeşitli nedenlerle bitirilemeyen bu proje için ilk adımı attık. Bu kompleks bütün Maltepelilere hayırlı, uğurlu olsun” dedi.
Çeşitli nedenlerle 9 yıldır bitirilemeyen Gülsuyu Spor Kompleksi’nin temeli, Maltepe Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle atıldı. Slayt ve sunumlar eşliğinde kompleksin tanıtıldığı törene Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Ünver, Maltepe Belediyesi Proje Müellifi Tahir Çil, Gülsuyu Muhtarı Necdet Tümer, Maltepe Amatör Spor Kulüpleri Birliği Başkanı ve Gülsuyu Spor Kulübü Başkanı Behram Kaçar, Maltepe Amatör Spor Kulüpleri Birliği Yöneticileri, Gülsuyu Spor Taraftarları Grup Başkanı Kenan Bozkurt ve Gülsuyu Spor taraftarları katıldı.

“BU PROJE GÖĞSÜMÜZÜ KABARTACAK”

Toplam bin seyirci kapasiteli, içinde basketbol ve voleybol oynanacak alanları da barındıran ve profesyonel lig maçlarının yapıldığı sahaların tüm donanıma sahip olacak stadın temel atma töreninde bir konuşma yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Yıllardır çeşitli nedenlerle sürüncemede bırakılmış, ötelenmiş, ihmal edilmiş bir projenin başlaması adına buradayız. Daha önce de ifade ettiğimiz gibi bütün mahallelerimizin spor alanlarına ihtiyacı var. Ancak elimizdeki maddi olanaklardan ötürü, birkaç mahallemizin yararlanabileceği spor alanları oluşturmaya karar verdik. Dolayısıyla bu kompleksten hem Gülsuyu, hem de Gülensu halkı yararlanacak. Diğer projelerimizde de 2 ya da 3 mahalleyi bir araya getirerek projelendirme yapacağız” dedi.

Gençlerin uyuşturucunun pençesinde olduğunu, bu sorunun ancak spor alanları kurarak ve gençlerimizi buralara yönlendirerek çözülebileceğinin altını çizen  Kılıç, konuşmasına şöyle devam etti: “Her mahallede gençlerimize bir şeyler vaat etmek ve bunu gerçekleştirmek zorundayız. Uyuşturucu ile mücadelede bu spor alanlarının çok büyük önemi var. Buraya gelen gençlerimiz tanışacak, sohbet edecek, büyüklerinden bir şeyler öğrenip küçüklerine aktaracak. Bu kompleksin hayata geçirilmesi için çok çaba harcandı. Biz de çok uğraştık. Daha işin başındayız. Bize destek olun bu projeye el ele bitirelim ve göğsümüzü kabartacak bir spor alanına sahip olalım. Proje alanının bir kısmı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne, bir kısmı da Hazine’ye ait. El ele verirsek, biz bize düşen kısmını yaparsak, eminim ki diğer kamu kuruluşlarımız da buna daha fazla direnemeyecek. Eminim ki Maltepeli gençlerimiz için yapılan bu projeyi onlar da görecek ve destek verecek.”

KÜLTÜR MERKEZİ İLE ENTEGRE OLACAK

Kılıç’tan sonra söz alan Maltepe Belediyesi Proje Müellifi Tahir Çil ise kompleks üzerine bir sunum gerçekleştirdi. Çil, kompleksin özelliklerinden bahsederek, “Kompleks TSKM ile entegre olacak, zaten TSKM yapılırken tasarlanmıştı, eski bir proje ancak çeşitli nedenlerde bitirilemedi. Yılda her sene 2500 gencimiz nüfusumuza ekleniyor, bu da demek ki her sene böylesi yapıların yapılmasına ihtiyaç var. İşte inşaatına başladığımız bu kompleks, voleybol, basketbol ve futbol için alanların olacağı çok amaçlı bir kompleks olacak. Gülsuyu Spor Kompleksi üçüncü kat seviyesinde TSKM ile iç içe ve entegre olacak” diye konuştu. Gülsuyu Muhtarı Necdet Tümer ve Maltepe Amatör Spor Kulüpleri Birliği Başkanı ve Gülsuyu Spor Kulübü Başkanı Behram Kaçar da Ali Kılıç’a teşekkür ederek, projenin gerçekleştirilmesi noktasında atılan bu ilk adımın çok önemli olduğunu ifade ettiler. Gülsuyu Spor taraftarı Aydın Karakaya da yıllardır bu sahayı beklediklerini belirterek çok mutlu ve heyecanlı olduklarını belirtti. Daha sonra soru-cevap kısmına geçildi ve Gülsuyu Spor Kompleksi’nin temeli atıldı.

GÜLSUYU SPOR KOMPLEKSİ


Toplam 15 bin metrekare inşaat alanına sahip Gülsuyu Spor Kompleksi, toplam bin seyirci kapasiteli, içinde basketbol ve voleybol oynanacak alanları da barındıran, profesyonel lig maçlarının yapıldığı sahaların tüm donanıma sahip olacak. Stadın kurulacağı alanın toplam büyüklüğü, 9 bin 500 metrekare. Spor kompleksinde 2 tribün, 105x90 metre ölçülerinde 1 adet futbol sahası ve altında kapalı otopark, kültür merkezi ve spor kompleksinin kullanacağı katlı otopark ile 25x45 metre ölçülerinde halı saha olacak. (20.11.2014)

Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2014, 07:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109