Engelliler Maltepe TSKM’de de unutulmadı

İlki geçtiğimiz günlerde ilçe merkezinde açılan “Akülü Araç Şarj Dolum İstasyonu”nun ikincisi, Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde (TSKM) açıldı.

Engelliler Maltepe TSKM’de de unutulmadı
Engelliler Maltepe TSKM’de de unutulmadı

İlki geçtiğimiz günlerde ilçe merkezinde açılan “Akülü Araç Şarj Dolum İstasyonu”nun ikincisi, Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde (TSKM) açıldı.

Açılışta konuşan Maltepe Belediye Başkanı Kılıç, “Öğrencilerimiz çıkardıkları kitapla hem yazar oldu, hem de önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza atarak engelli kardeşlerine sahip çıktı. Bundan büyük bir onur duyuyoruz” dedi.

“Akülü Araç Şarj Dolum İstasyonu”nun ikincisi, Maltepe Belediyesi, Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği, Engelsiz Yaşamı Destekleme Derneği ve Özel Tekden Koleji işbirliğiyle TSKM’de açıldı. Özel Tekden Koleji üçüncü sınıf öğrencilerinin hazırladığı “Demiş Demiş Atalarımız Ne Demiş?” adlı kitabın satışıyla elde edilen gelirle açılan istasyonun açılış törenine, Ali Kılıç’ın yanı sıra, Maltepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Nesimi Yaşar, Maltepe Belediyesi Meclis Üyesi ve Engelliler Komisyonu Başkanı Tülay Düztaş, Tekden Koleji yöneticileri, öğrencileri, TSKM yetkilileri ve çok sayıda davetli katıldı.

“MALTEPE’Yİ ADIM ADIM BUNLARLA ÖRECEĞİZ”

Tülay Düztaş ile beraber aynı anda 3 akülü aracı şarj edecek istasyonun açılışını yapan Kılıç, daha sonra Ahmet Rasim İlkokulu öğrencilerinin perküsyon gösterisine katıldı. Zaman zaman perküsyon çalan miniklerin yanına giderek onlara eşlik eden Kılıç, burada bir konuşma yaparak, “Benim şu yaşta kitabım yok ama sizlerin 150 sayfalık bir kitabı var. Üstelik de bu kitapla çok önemli ve vicdanlı bir işe imza atarak engelliler için akülü araç şarj dolum istasyonu açmamıza vesile oldunuz. Böylece çocuklarımız varken ülkemizin sırtı asla yere gelmez. Var olun. Türkan Saylan da sizler gibi okuyarak önemli bir figür oldu. Burada onun adına açılan merkezde böylesi bir istasyonu açtığımız için Maltepe olarak büyük onur duyuyoruz. Sizler gibi duyarlı çocuklarımız sayesinde Maltepe’yi adım adım bu istasyonlarla öreceğiz”  Daha sonra Kılıç’a ve istasyonun açılışında emeği geçen kurum ve kuruluşların yöneticilerine plaket, teşekkür belgesi ve çiçek takdim edildi.

“GİTAR ÇALAN GENÇ” HEYKELİ YENİ YERİNDE

Öte yandan TSKM’de, Gezi Parkı eylemlerinin yıldönümü dolayısıyla Yalı Mahallesi Kumkumoğlu parkında yapılan ve defalarca saldırıya uğradığı için yeri değiştirilen “Gitar Çalan Genç” heykelinin açılışı da gerçekleştirildi. Maltepeli heykeltıraş Güner Yener’in yaptığı, 1.80 metre civarında olan ve polyesterden yapılan heykelin açılışında da bir konuşma yapan Kılıç, “Demokrasi uğruna sokaklara inen, orada öldürülen ve ağır yaralanan gençlerimizi asla unutmadık. Bu heykelimizi de Gezi’nin 2. yılında buraya taşıyarak duyarlılığımızı gösterdik” dedi.

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2015, 10:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109