Başkan Kılıç Esenkentlilerle buluştu

Maltepe Belediyesi'nin, "Ali Başkan Maltepelileri dinliyor...Söz yetki karar senin" sloganıyla başlattığı mahalle buluşmalarına Esenkent Mahallesi ile devam edildi.

Başkan Kılıç Esenkentlilerle buluştu
Başkan Kılıç Esenkentlilerle buluştu

Maltepe Belediyesi'nin, "Ali Başkan Maltepelileri dinliyor...Söz yetki karar senin"  sloganıyla başlattığı mahalle buluşmalarına Esenkent Mahallesi ile devam edildi.  Bugünkü mesaisinin ilk adresi Esenkent Mahallesi olan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdiği mahalle toplantılarının 6. gününde, mahallelinin sorunlarını dinleyip notlarını aldı ve yapılabilecekleri konuştu.

Başkan Kılıç, toplantının başlangıcında dün gerçekleştirilen Kent Konseyi Toplantısı'nın önemine dikkat çekerek, "Dün bu salonda güzel bir toplantı yaptık. Kent konseyi seçiminde samimi, sıcak ve hareketli bir toplantı sonucunda kent konseyi başkanımızı seçtik. Kent konseyi şu açıdan önemli; konsey, sokaktaki vatandaşımızın ve sivil toplum örgütlerinin sesi olup yerel yönetimin kontrol mekanizması olma gibi mühim bir görev üstlenir. Bu duygularla seçilen arkadaşları canı gönülden tebrik ediyorum. İnşallah hepimize hayırlı uğurlu olur" dedi ve mikrofonu vatandaşlara bıraktı.

ÇÖZÜME HERKES ORTAK OLACAK

Özellikle, imar ve tapu sorunlarının dile getirildiği toplantıda sokak hayvanları, spor alanları, minibüs sorunu gibi birçok konu başlığı da tartışıldı. Sorunlar noktasında bencil olunmaması gerektiğini, ben değil biz bilinci ile hareket etmenin mühim olduğunu söyleyen Başkan Kılıç, "Değişim isteyen herkes, öncelikle sorunun çözümüne kendini de dâhil edecek" dedi.

Kılıç, "Söz verdik ve defalarca dile getirdik. Danışan bir anlayışla mahalle sokak gezerek, sorunlara bire bir yerinde çözüm arıyoruz. Bu noktada amacımız mahallelerimizi daha yaşanılabilir hale getirmek. Toplantılardaki vatandaşlarımızın isteği doğrultusunda, her mahallede inşa ettiğimiz kreşlerime satranç köşesi ekliyoruz. 2. Bir sorun da sokak hayvanları, bu noktada bizim yapmak istediğimiz şey, 10 dönümlük bir arazide 'Sokak Hayvanları Yaşam Köyü' yapmak. Bu noktada pek çok sorunla boğuşuyoruz. Şöyle bir sıkıntı mevcut; böyle bir köy yaptığımızda diğer semtlerden gelecek hayvanseverleri geri çeviremeyeceğiz, o zaman da bu yer çok küçük kalacak. Bununla birlikte Maltepe’de yeşil alanın çok olması nedeni ile diğer semtlerden plakasız araçlarla sabahın erken saatlerinde pek çok sokak hayvanı ilçemize bırakılıyor. İnsanların anlamadığı nokta hayvanlar da canlı ve onların da yaşam hakkı var" diye konuştu.  

"ÖRGÜTLÜ BİR YAPI OLUŞTURUN" 

Esenkentlilerin kentsel dönüşümle ilgili sorularını da yanıtlayan Başkan Kılıç, "30-40 yıllık bir sorundan bahsediyoruz. Buradaki sorun bir anda çözülemez. Neden? Çünkü herkesin beklentisi çok fazla. Örgütlü yapıyı oluşturmadan sizin bu talebinizi yerine getirebilmek çok zor. Bizim buradaki temel yaklaşımımız vatandaşın taleplerini vatandaşın temsilcilerinden almak. Sizin oluşturacağınız mahalle danışma kurulunun vereceği karara göre belediye başkanı hareket etmeli. Sizden gelen talep ve önerilere, ben belediye başkanı olarak imza atarım. Sizi mağdur edecek, müteahhitlere  mahkum edecek bir anlayışın içinde olmadım, olmayacağım" dedi.




Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2014, 23:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109