Ali Kılıç "Sizi namerte muhtaç etmeyeceğim"

Başıbüyük mahallesi sakinleriyle bir araya gelen Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Ben Maltepe’nin 100 yılını planlıyorum, yani benden sonra gelecek arkadaşlarım da Maltepe’yi daha iyi şartlarda yönetebilsin istiyorum.

Ali Kılıç
Ali Kılıç "Sizi namerte muhtaç etmeyeceğim"

Başıbüyük mahallesi sakinleriyle bir araya gelen Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Ben Maltepe’nin 100 yılını planlıyorum, yani benden sonra gelecek arkadaşlarım da Maltepe’yi daha iyi şartlarda yönetebilsin istiyorum. El ele verelim. Sizleri gözü açık müteahhitlere, namertlere muhtaç etmeyeceğim" dedi.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın, mahalle buluşmaları kapsamında 6. adresi, her fırsatta önemsediğini söylediği Başıbüyük Mahallesi oldu. Başkan Kılıç, ilk olarak Taş Ocağı Tepe Camii’ni ziyaret ederek, imam ve cami dernek yöneticileriyle bir araya geldi. Cemaatin sorunlarını dinleme imkânı da bulan Kılıç, projelerinden bahsetti.
 
BAŞIBÜYÜK'E FUAR MÜJDESİ

 
Esnaf ziyareti sonrası Mediha Engizer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen toplantıya katılan Kılıç, belediyenin çalışmalarından bahsettiği konuşmasında şunları söyledi: "Maltepe'nin birçok sorunu var, bunlardan en önemlisi de işsizlik. Bu konuyu uzun vadeli olarak çözmek istiyorum. Bu amaçla uluslararası bir kongre ve fuar merkezi yapmayı düşünüyorum. Bu merkez 1 milyon metrekare inşaat alanına sahip olacağı gibi, Büyükbakkalköy-Başıbüyük mahalleleri arasında inşa edilecek. Bu merkezde, yaklaşık 25 bin kişiye iş imkânı sağlanacak."
 
"NAMERTLERE MUHTAÇ ETMEYECEĞİM"

 
Mahalle buluşmalarının önemine de değinen Kılıç, "Pazartesi günü yola çıktık. İstedik ki; sorunları mahallelerimizde dinleyelim. Mahallemiz insanlarıyla bir araya gelelim, eleştiri ve önerilerini alalım. Nasıl bir Maltepe düşlediğinizi ben aranızdan biri, evladınız olarak bilmek istiyorum. Burada bütün eziyeti, cefayı çeken sizlersiniz. İstiyoruz ki burada mutlu bir biçimde beraberce yaşayın. Ben Maltepe’nin 100 yılını planlıyorum. Yani benden sonra gelecek arkadaşlarım da, Maltepe’yi daha iyi şartlarda yönetebilsin istiyorum. El ele verelim, sizleri gözü açık müteahhitlere, namertlere muhtaç etmeyeceğim" dedi.
 
KENTSEL DÖNÜŞÜMDE DANIŞMA KURULLARI
 
Mahalle sakinlerinin üzerinde önemle durduğu ve merak ettiği kentsel dönüşüm konusundaki soruları da cevaplandıran Kılıç, "Kentsel dönüşümde çok net birkaç temel nokta var. Seçim çalışmalarımızda da bunları sizlere demiştik. Birincisi, sizin onayınız olmadan hiçbir projenin altına imza atmayacağım. İkincisi, sizleri rantçılara, 1 koyup 3 alan müteahhitlere asla muhtaç etmeyeceğim. Maltepe’nin rantını Maltepeli, halk yiyecek. Üçüncüsü ve en önemlisi bir kentsel dönüşüm birimi kuruyoruz, en net ve en doğru bilgiyi bu birimimizden öğreneceksiniz. Dördüncüsü kentsel dönüşüm noktasında bir danışma kurulu kuruyoruz. Bu danışma kurulunda, başkan yardımcılarım, belediyemiz müdürleri, eski ve yeni meclis üyeleri, mahalleli olarak sizin önerdiğiniz kanaat önderleri, mimarlar, mühendisler, odalar, büyükşehir belediyesinden gelecek görevliler ve en önemlisi sizler yer alacaksınız. Danışma kurulları bayram sonrasına oluşturulacak. Dayatan değil, danışan bir belediyecilik dedik. Buradan çıkan kararları sizlerin onayına sunacağız ve siz ne derseniz o olacak. Beşincisi, kentsel dönüşümün bir modern sürgün olmasını asla istemiyorum. Herkes mahallesinde kalmalı ve binalar böylece yenilenmeli" şeklinde konuştu.
 
"ÇEŞME SUYU TEKRAR AÇILACAK"

 
Başıbüyük’teki çeşme suyunun mühürlenmesi konusunda da bilgi veren Kılıç, çeşme suyunun insan sağlığını tehdit ettiği için mühürlendiğini, numuneler alınıp, gerekli analizler yapıldıktan sonra çeşme suyunun tekrar halkın kullanımına açılacağını da sözlerine ekledi. Kılıç’ın konuşması sonrası söz alan Başıbüyük Muhtarı Ayhan Karpuz da Kılıç’a teşekkür ederek, "Gerçekten canla başla çalışan bir belediye başkanımız var, sorunlarımızı en kısa sürede çözüyor, bizleri dinliyor ve sorunlarımız not alıyor. Allah yolunu açık etsin" dedi.




Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2014, 22:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER