Serdar Ortaç Kumarda 1.2 milyon dolar kazandı

Kumarda 1.2 milyon dolar kazanan Serdar Ortaç, Maliye'ye ne kadar vergi ödeyecek?

Serdar Ortaç Kumarda 1.2 milyon dolar kazandı

Kıbrıs’ta kumar makinesinden 1.2 milyon dolar kazandığını iddia eden ve bu iddiası gazetelere yansıyan ünlü şarkıcı Serdar Ortaç, devlete 514 bin 500 lira (270 bin dolar) vergi ödeyecek. Vergi kanunlarına göre işin konusu Türkiye’de yasak veya suç bile olsa eğer para kazanılmışsa vergisi ödenmek zorunda. Örneğin uyuşturucu satılarak elde edilen kazancın bile vergisi var.

“İvazsız intikal” kabul edilen şans oyunları kazançları da Veraset ve İntikal Vergisi olarak ödenmek zorunda. Kanuna göre intikal olarak sayılan kumar kazançlarında yüzde 10’dan başlayıp yüzde 35’e kadar çıkan oranlar söz konusu. Buna göre Ortaç kazandığı 1.2 milyon doların ilk 170 bin lirası için yüzde 10, geri kalan 370 bin lirası için yüzde 15, geri kalan 800 bin lira için yüzde 20 ve son olarak geri kalan dilim olan 940 bin lira için yüzde 30 vergi ödemek zorunda. Bu da toplamda 514 bin 500 lira tutuyor. Ortaç’ın kumar kazancını 1 ay içinde beyan edip ödemesi gerekiyor. Aksi halde vergi dairesi memurları Ortaç’ın gazetelere verdiği demeçleri ihbar kabul edip kapısına dayanacak.


İşte Serdar Ortaç’ın kumardan 1 milyon doları kazandığı an
İşte Serdar Ortaç’ın, kumarhanede 10 milyon 961 bin kredi karşılığı 1. 2 milyon dolar kazandığı o an. Amerika’yla bağlantılı Chicago makinesinde kazanan Serdar Ortaç, makinenin en büyük ödülü olan ‘Jack pot’u buluncaya kadar 6 saat boyunca her seferinde 2 bin misli oynadı. Kumar tutkusu yüzünden yıllardır Kıbrıs’taki otellerde borcunu ödemek için sahne almak zorunda kalan Serdar Ortaç, “Bu bana Allah’ın işareti” diyerek kumar oynamayı bıraktığını açıkladı.

ht magazin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109