Pirelli takviminin 39. sayısını New York'ta tanıttı

Pirelli'nin her yıl merakla beklenen takviminin tanıtımı New York'ta yapıldı. Dünyaca ünlü İtalyan lastik firması Pirelli, 2012 takvimini, çekimlerde çıplak pozlar veren mankenlerle birlikte, moda ve sinema dünyasının ünlülerinin de yer aldığı özel tanıtımı günü düzenledi. Pirelli'nin her yıl merakla beklenen '2012 Pirelli Takvimi'nin tanıtımı New York'ta yapıldı.

Pirelli  takviminin 39. sayısını New York'ta tanıttı

Dünyanın en büyük lastik firmalarından biri olan İtalyan firması Pirelli, 2012 takvimini çekimlerde çıplak pozlar veren mankenlerle birlikte, moda ve sinema dünyasının ünlülerinin de yer aldığı özel tanıtımı günü düzenledi.

Dünyanın en güzel modelleri ile en yetenekli fotoğrafçılarını özgün ve etkileyici bir temada bir araya getiren Pirelli Takviminde bu yıl ilk defa İtalyan fotoğrafçının çekimleri kullanıldı.

Korsika tepelerinde çekimleri gerçekleştiren New York'ta yaşayan ünlü İtalyan fotoğrafçı Mario Sorrenti, 18'i siyah-beyaz, yedisi renkli olmak üzere 25 fotoğraftan oluşan ve daha önce hiç kullanılmayan bir format olan ince kanvas astarlı bir portfolyo içinde sunulan Pirelli Takvimi'nin 39. sayısı olan 2012 Pirelli Takvimi'ne imzasını attı.

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLAYINIZ

Pirelli 2012 Takvim Çalışması  görüntüleri VİDEO

Nü fotoğrafının ustalarından olan İtalyan Mario Sorrenti yaptığı çalışmayla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı; ''Bence, fotoğrafçıyla ilham perisi arasındaki kuvvetli ve özel ilişki, doğal güzelliği yücelten güçlü bir estetikle pekişiyor. 'The Cal' için çalışırken fotoğraflarıma dolaysız, yalın ve gerçek bir ilişki inşa ederek yaklaştım. Görüntülerdeki saflığı da böyle yakalayabildim. 'Kendinden Geçiş'te bedenleri, kendisinin uzantısıymış gibi kucaklayan doğayla doğrudan temas halinde konumlandırdım; böylece kayalar, ağaç gövdeleri, gökyüzü ve deniz, bedenler için eşsiz bir arka plana dönüştü"

Pirelli'nin bu geleneksel takvim çalışması, 45 yılı aşkın süredir kültürel evrim, güzellik ve fotoğraf uzmanlarının kült objesi haline gelmiş durumda ve kısaca “The Cal" olarak anılıyor.

İtalyan fotoğrafçı, “Swoon" (Kendinden Geçiş) adını verdiği çalışması için Güney Korsika'nın Murtoli bölgesine 60 km uzaklıkta bulunan Bonifacio'nun sarp ve engebeli tabiatını tercih ederken, 12 kahraman, 9 model ve 3 aktrist süslediği çalışmasında şu modelleri kullandı: Brezilyalı Isabeli Fontana (Bruce Weber imzalı 2003 Pirelli Takvimi, Patrick Demarchelier imzalı 2005 Takvimi, Peter Beard imzalı 2009 Takvimi ve Karl Lagerfeld imzalı 2011 Takvimi), Rus Natasha Poly (Karl Lagerfeld imzalı 2011 Pirelli Takvimi), Hollandalı Saskia de Brauw ve Lara Stone (Peter Beard imzalı 2009 Pirelli Takvimi ve Karl Lagerfeld imzalı 2011 Takvimi), Amerikan Joan Small ve Guinevere Van Seenus (Mert & Marcus imzalı 2006 Pirelli Takvimi), Polonyalı Malgosia (Peter Beard imzalı 2009 Takvimi), Litvanyalı Edita Vilkeviciute, İngiliz Kate Moss (Herb Ritts imzalı 1994 Takvimi ve Mert & Marcus imzalı 2006 Takvimi). Aktrisler: Ukraynalı Milla Jovovich (Bruce Weber imzalı 1998 Takvimi), İtalyan Margareth Madè ve Japon Rinko Kikuchi

MARIO SORRENTI

1971’de İtalya Napoli’de dünyaya gelen Mario Sorrenti 10 yaşında New York’a taşınarak dâhiyane yaratıcılığını geliştirme imkanı elde etti. Babası bir sanatçı olan ve annesi moda sektöründe çalışan Mario henüz delikanlıyken çektiği fotoğraflardan, çizimlerinden ve ilham kaynağı notlarından oluşan ayrıntılı günlükleri ile hayatını belgelemeye başladı. Yine o dönemde Londra’da The Face için ve ardından Elle ve Harper’s Bazaar dergileri için profesyonel fotoğraflar çekmeye başladı.

Çalışmaları Calvin Klein’in dikkatini çekti ve 21 yaşında genç model Kate Moss ile televizyon reklamlarının da yer aldığı Calvin Klein Obsession Fragnence kampanyasını yarattı. Bu başarısının ardından Mario Sorrenti, Harper’s Bazaar, Fransız Vogue, Italyan Vogue, V Dergisi, W Dergisi, Vanity Fair, Self Service, Arena Home Plus ve Vogue Hommes gibi uluslararası yayınlar için aranan yıldız bir fotoğrafçı haline geldi.

Mario Sorrenti, Calvin Klein dışında ayrıca birçok ünlü moda evi ile güzellik ve parfüm markaları için de çalıştı. Müşterileri arasında Giorgio Armani, Barney’s New York, Hugo Boss, Chloe, Dolce & Gabbana, Hermes, Kenzo, Lancome, Longchamp, Max Mara, Missoni, Yves Saint Laurent, Jil Sander, Shiseido ve Prada yer alan Sorrenti, ayrıca Calvin Klein, Emporio Armani, Dsquared, John Mayer ve Usher gibi birçok ünlü markanın reklam filmlerinin yönetmenliğini de yaptı. Kardeşine ait fotoğrafçılık eğitim kitabı The Machine ve 1997 yılında vefat eden fotoğrafçı Davide’nin kitabı dışında: Blook for Work (Steidl, 2011); Kate’in resimlerinin yer aldığı kitabı (Pavillon Books Ltd. 1995); Fashion (Scalo 1996); The Imperfect Beauty (V&A Publications 2000); Tomo (Davide’nin anısına) (Sartorial Communicazione 2001); Archeology of Elegance (Thames & Hudson ve Shirme/Mosel 2002); Water Culture (Trolly Ltd., 2003); Fashioning Fiction: 1990’dan beri Fotoğraflar (The Museum of Modern Art,2004) ve Face of Fashion (National Portrait Gallery, 2007) gibi birçok çalışmaya imza attı. Mario Sorrenti ayrıca; Paris’te Gallery 213 Ekim, 1997; Los Angeles’ta Ferrini and Biondi (fotoğraflar ve günlükler) Kasım, 2002 ve New York’ta Draw Blood Roth Horowitz Mayıs, 2004 gibi kişisel sergiler de gerçekleştirdi. Monako’da “Festival de la Mode” 1995, Londra’da Victoria & Albert Müzesinde "The Imperfect Beauty” Eylül, 2000; New York’ta “Copy” Roth Horowitz Mayıs, 2002; Paris’te Sara Meltzer Galeride, “Archeology of Elegance”2002; New York’ta “Chasing its Tale”, Nisan, 2004 ve Londra’da National Potrait Galeri’de “Face of Fashion” Şubat, 2007 olmak üzere özel grup sovlarına da imza atan Mario Sorenti 2008 yılı Temmuz ayında uluslararası grup şovu “Fashion in Motion”ın parçası oldu ve 2008’de Martell yılın sanatçısı ödülünü kazandı.

Mario Sorrenti’nin çalışmalarından oluşan çok önemli koleksiyon, The Victoria&Albert Museum, The New York Public Library ve Londra’daki National Portrait Gallery gibi özel alanlarda sergilenmeyi sürdürmektedir. Mario Sorrenti eşi ve çocuklarıyla birlikte hala New York’ta yaşıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109