Bülent Ersoy’un Gazoz Hikayesi

Bülent Ersoy’un, 1972’de idam edilen Deniz Gezmiş’le ilgili olarak “Toplantılarında çok bulundum. Rahmetli çok severdi sesimi. Bir gün bana üç şişe Çamlıca gazozu aldı, ona şarkılar söyledim. Deniz’in ardından çok ağladım…” sözleri, 68’lileri kızdırdı: “Deniz 18 yaşındayken Bülent Ersoy 13 yaşındaydı. Ayrıca Deniz sanat müziği değil, türkü aşığıydı. Her anımız Deniz’le geçti, biz niye görmedik!”

Bülent Ersoy’un Gazoz Hikayesi

Ağabeyi Bora Gezmiş: Kesinlikle böyle bir dostluk yoktu. Arada 5 yaş gibi bir fark var. Deniz 18 yaşındayken Bülent Ersoy 13 yaşındaydı. Deniz 20 yaşındayken Bülent Ersoy 15 yaşındaydı. Karşı karşıya gelmeleri mümkün değil.

Sosyalist toplantılarına katıldım diyor, hangi toplantıya nerede katıldığını ve kimlerin olduğunu söylemiyor. Deniz’in 68’li arkadaşlarıyla da konuştum. Karşılaşmadık dahi diyorlar. Görüşmelerini bırakın tek bir defa karşı karşıya bile gelemezler. Bir de 3 tane gazoz aldı demiş, bir kişiye 3 tane gazoz niye alırsın? Bir tek ‘gazoza ilaç attı’ dememiş, o kalmış, çok ayıp. Kızmıyorum, gülüyorum. Ne okulda, ne semtte, ne eylem sırasında karşılaşmaları mümkün değil. Ben abisiyim 20 yaşına kadar hep beraber evde kalırdık, daha sonra zaman zaman kaçmıştır.. Öyle birşey olsa benim haberim olur.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER