2016’DA TELEVİZYONUN EN İYİ YERLİ YAPIMLARI BELİRLENDİ

N’oluyo kullanıcılarının oyları ile 2016’da televizyonun en iyileri belirlendi.

2016’DA TELEVİZYONUN EN İYİ YERLİ YAPIMLARI BELİRLENDİ

 2016’DA TELEVİZYONUN EN İYİ YERLİ YAPIMLARI BELİRLENDİ

N’oluyo kullanıcılarının oyları ile 2016’da televizyonun en iyileri belirlendi.

11 farklı kategoride hazırlan dizi testlerinde seçilen en iyiler listesinde toplam 1,4 milyona yakın oy kullanıldı. Dizi testleri kapışmasında kullanıcılar, geçtiğimiz senenin en iyilerini 16’lı eleme, çeyrek final, yarı final ve finalden oluşan 4 tur boyunca eleme usulü seçti.

Toplam 202.755’in oyun kullanıldığı “2016’nın En İyi Yerli Dizisi” kafakafayasının birincisi Kanal D’nin yeni sezonla ekranlara “Merhaba!” diyen dizisi Vatanım Sensin oldu. Halit Ergenç ve Bergüzar Korel’in başrollerinde olduğu, genç oyuncular Boran Kuzum ve Miray Daner’in çıkış yaptığı Kurtuluş Savaşı günlerini anlatan dizi N’oluyo kullanıcılarının gözdesi oldu. 

Televizyon izleyicileri drama ve aksiyon dizilere dönüş yaptı

İkinci sırada final haberiyle hayranlarını üzen Kiralık Aşk yer alırken, üçüncü sırada Hande Erçel ve Burak Deniz’in “HayMur” çifti ile sırtladığı Aşk Laftan Anlamaz mevcut. İlk beşte yer alan diğer iki dizi ise Show TV’nin Pazartesi akşamları fenomen haline gelen, başrollerinde Çağatay Ulusoy ve Aras Bulut İynemli’nin yer aldığı dizisi İçerde ve Kanal D’nin üçüncü sezonuyla yoluna devam eden dizisi Poyraz Karayel kendilerine yer buldu. İlk beşte yer alan diziler üzerinden seyircinin romantik komedilerden yavaş yavaş sıkıldığını, drama ve aksiyon içeren dizilere dönüş yaptığı tespit edildi. 

Genç yıldızlara şans veriyor, yıldız isimlerden vazgeçmiyoruz

490.950 oyun kullanıldığı “2016’nın En İyi Kadın Oyuncusu” kafakafayasının birincisi Vatanım Sensin’le ekranlara geri dönen Bergüzar Korel oldu. İkinci sırada Kiralık Aşk’ın başrolü ve “Defne” karakteriyle bir fenomen haline gelen Elçin Sangu yer aldı. Üçüncü sırada Cesur ve Güzel dizisiyle ekrana dönen Tuba Büyüküstün, dördüncü sırada ise Güneşin Kızları ve Aşk Laftan Anlamaz’la genç kitlenin gözlerinden olan Hande Erçel kendisine yer buldu. Beşinci sırada ise Poyraz Karayel’in başrolü Burçin Terzioğlu yer alıyor. İlk beşten hareketle seyircilerin ekranda göremedikleri başrolleri çok özlediği, genç isimlere de destek vermeye devam ettiği gözlemlendi. 

Romantik ve cömert erkek figürü 2016’ya damga vurdu

331.920 oy kullanılan “2016’nın En İyi Erkek Oyuncusu” kafakafayasının zirvesindeki oyuncu ise Kiralık Aşk’ın Ömer İplikçi’si Barış Arduç oldu. Son iki yılın en popüler erkek oyuncularından olan Barış Arduç, bu yıl birincilik koltuğunu kimselere bırakmadı. 

İkinci sırada Aşk Laftan Anlamaz ile jönlüğe adım atan Burak Deniz, üçüncü sırada ise Vatanım Sensin ile ekranlara iki yıl sonra dönüş yapan Halit Ergenç yer alıyor. Dördüncü sırada İçerde ile “Gençlik dizisi yıldızı” imajını silen Çağatay Ulusoy, beşinci sırada ise ekranın asi adamı, Poyraz Karayel’in başrolü İlker Kaleli yer alıyor. N’oluyo kullanıcılarının ilk beş sıralamasına bakıldığında seyircilerin erkek oyuncu tercihinin projelere göre şekillendiğini ve romantik rolleri canlandıran oyuncuların çoğunlukla tercih ettikleri görüldü. 

Tutkulu ve zorlu aşk yaşayan çiftler, seyircinin gözdesi

“2016’nın En İyi Çifti” kafakafayasının ilk sırasında ise Halit Ergenç ve Bergüzar Korel’in hayat verdiği Azize ve Cevdet yer aldı. Vatanım Sensin rüzgarının ekranları ve sosyal medyayı sardığının bir kez daha gözlemlendiği kafakafayanın ikinci sırasında Kiralık Aşk’ın fenomen çifti Defne ve Ömer yer alıyor. Elçin Sangu ve Barış Arduç’un etkisi dizi bitse bile uzun süre sürecek gibi görünüyor. 

Üçüncü sırada “Yılın Çifti” Cesur ve Sühan olarak Cesur ve Güzel’le ekranlara dönen Tuba Büyüküstün ve Kıvanç Tatlıtuğ yer alıyor. Dördüncü sıra Bodrum Masalı’nın genç aşıkları Aslı ve Ateş’e ait, beşinci sırada ise Aşk Laftan Anlamaz’ın Hayat ve Murat’ı yer alıyor. İzleyicinin genç çiftleri desteklerken, olgun çiftlerin sağlam hikayelerini de izlemeyi sevdikleri gözlemlendi. Bu kafakafaya için toplam 218.085 oy kullanıldı. 

Sinema salonlarında romantik ya da komik sahneler izlemek istiyoruz…

“2016’nın En İyi Yerli Filmi Hangisi?” kafakafayasında birincilik koltuğuna Delibal oturdu. Çağatay Ulusoy ve Leyla Lydia Tuğutlu’nun başrollerinde olduğu, Ay Yapım’ın yapımcılığını yaptığı film N’oluyo kullanıcılarının gözdesi oldu. 

İkinci sırada ise yılın en çok izlenen filmi Dağ 2 yer alıyor. Üçüncü sırada Murat Boz ve Burak Özçivit’in başrollerinde olduğu Kardeşim Benim, dördüncü sırada ise Serenay Sarıkaya ve Nejat İşler’li İkimizin Yerine kendilerine yer buldu. Beşinci sırada ise Gupse Özay’ın çok konuşulan filmi Görümce yer alıyor. Seyircinin aşk ve kardeşlik teması içeren filmleri tercih ettiğinin görüldüğü bu oyunda da toplamda 24.885 oy kullanıldı. 

N'oluyo, kullanıcılarının tercihleri doğrultusunda yaptığı listelerle ekranların ve televizyonculuk sektörünün nabzını tutmaya önümüzdeki dönemde de devam edecek. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109