KADIKÖY SÜREYYA OPERASI

Telefon numarası : 0216 346 15 31(pbx) Fax : 0216 346 21 00 Adres : Bahariye Caddesi Caferağa Mahallesi No:29 34710 Kadıköy / İSTANBUL ataşehirweb rehberi

KADIKÖY SÜREYYA OPERASI
KADIKÖY SÜREYYA OPERASI

İLETİŞİM BİLGİLERİ
Adres:     :     Bahariye Caddesi Caferağa Mahallesi No:29 34710 Kadıköy / İSTANBUL
Telefon (pbx)     :     0216 346 15 31
      :     0216 346 15 32
      :     0216 346 15 33
 
E.mail     :     [email protected]


Değerli Sanatseverler,

Ulu Önder Atatürk, “Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir. Bir millet sanata önem vermedikçe büyük bir felâkete mahkûmdur.” sözleriyle sanata verdiği önemi vurgulamıştır.
Onun sözleri çalışmalarımızda en büyük referansımız olmuş, bu sebeple ülkemizin ve ulusumuzun geleceğine yaptığımız en önemli yatırımlarımızın başında Kültür Merkezlerimiz gelmektedir.

Kadıköy Belediyesi olarak hizmete açtığımız ve faaliyetlerinin devamlılığını sağladığımız kültür ve sanat merkezlerimize Süreyya Operası’nı da eklemenin gururunu yaşıyoruz.

Türkiye`de opera binası sayısının son derece az olduğu, İstanbul`da AKM dışında opera ve bale eserlerinin sergilenebileceği başka mekanın bulunmadığı bir ortamda Anadolu yakasına ilk opera salonunu kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Süreyya Operası’nın Çağdaş Kadıköy`e ve 2010`da Avrupa Kültür Başkenti olmaya hazırlanan İstanbul`a büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz.

Eski milletvekili Süreyya İlmen`in Avrupa`daki opera salonlarından etkilenerek, Kadıköylüler’in kültürel ve sosyal ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 1927 yılında yaptırdığı bina; Belediyemiz tarafından Darüşşafaka Cemiyeti’nden 49 yıllığına kiralanarak, eski kimliğine kavuşturulmuş ve siz değerli sanatseverlerin hizmetine yeniden açılmıştır.

Bina opera amaçlı yaptırılmış, ancak hep sinema salonu olarak kullanılmıştır. Yaklaşık 2 yıl süren restorasyonda mimar ve mühendislerden oluşan heyet büyük bir özveri ile çalışmıştır. Opera temsili için gerekli teknik donanım ve mekanlar binanın genel görünüşüne dokunulmadan, estetik görünümü, tarihsel durumu hiç değiştirilmeden ilave edilmiş; en ince ayrıntısına kadar her şey orijinal haline getirilmiştir.

Türkiye Tarihi Kentler Birliği`nin Türkiye genelinde belediyeler arasında yaptığı “Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Projeleri ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması”nda 2006 yılı Başarı Ödülü “Süreyya Paşa Konser ve Opera Binası Restorasyon Projesi” ile Belediyemize verilmiştir. Aldığımız bu ödül, yaptığımız işin doğru bir iş olduğunu göstermektedir.

Süreyya Operası’nın meydana getirilmesinde İstanbul Valiliği İl Özel İdaresi`nin katkı ve yardımlarını da önemle belirtmeliyiz. Bütün emeği geçenlere içtenlikle teşekkür ederiz.

Bu eserler ve yatırımlar bizim yerel yönetim anlayışımızın, sanata bakış açımızın bir göstergesidir. Sizlerin desteği bizleri her geçen gün daha da şevklendirmekte, hedeflerimizi yükseltmemizi sağlamaktadır.
Kültüre sanata verdiğiniz destek ve değerli katkılarınıza teşekkür eder, saygılar sunarım.


Av. Selami ÖZTÜRK
Kadıköy Belediye Başkanı





TEKNİK BİLGİLER
Seyirci Kapasitesi     570
Cafe     Var
Vestiyer     Var
Engelli Asansörü     Var (2 adet)
Engelli WC     Var
Yangın Çıkışı     Var (2 adet)
Güvenlik     Var
Jeneratör     Var
Orkestra Çukuru     Var
Fuaye Ses Sistemi     Var
Sahne Oyun Alanı     10m Genişlik, 14m Derinlik
Portal Yüksekliği     4.90m
Sanatçı Oda Sayısı     14 Adet


Hatırlatmalar:

• Kültür ve Turizm Bakanlığı bilet fiyatlarında değişiklik yapabilir.

• Çocuk temsilleri dışında 12 yaşından küçükler temsillere alınmazlar. Gişe Süreyya Operası’nda her gün saat: 10.00 - 18.00 arası, temsil günleri, temsil başlama saatine kadar açıktır.

• Genel Müdürlük gerektiğinde program düzeninde değişik yapabilir.

• Temsillerimiz ilan edilen saatte başlar.

• Geç gelen seyircilerimiz ilk perdeyi izleyemezler.

• Satılan bilet geri alınmaz ve değiştirilemez.

• Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası konserlerinin biletlerini Süreyya Operası gişesinden veya www.sureyyaoperasi.org adresinden online olarak alabilirsiniz.

• Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası konserlerinin biletleri temsil tarihinden üç hafta önce satışa sunulmaktadır.

• Devlet Opera ve Balesi temsillerine www.idobale.com adresinden online bilet alabilirsiniz.

• Devlet Opera ve Balesi temsillerinin biletleri temsil gününden bir ay evvel satışa sunulmaktadır.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER