İSTANBUL KÜLTÜR SANAT AŞ

Telefon numarası : 0212 467 07 00 Fax: 0212 467 07 99 Adres : Maltepe Mahallesi Topkapı Şehir ParkıOsmanlı Evleri34010 Topkapı / Zeytinburnu / İST ataşehirweb rehberi

İSTANBUL KÜLTÜR SANAT AŞ
İSTANBUL KÜLTÜR SANAT AŞ.
Maltepe Mahallesi Topkapı Şehir Parkı
Osmanlı Evleri
34010 Topkapı / Zeytinburnu / İST
Tel: 0212 467 07 00
Fax: 0212 467 07 99
[email protected]


KÜLTÜR A.Ş.

Kültür A.Ş. 2 Ekim 1989 tarihinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kültür, sanat ve turizm hizmetleri sunmak üzere kurulmuş ticari amaçlı bir anonim şirkettir. Kültür A.Ş. kuruluş amacı doğrultusunda, kültür-sanat alanında Türkiye’de ve dünyada gerçekleşen yenilik ve gelişmeleri yakından izleyerek üstün nitelikli hizmetler sunmaktadır. Birçok şehrin şiiri vardır, ama İstanbul’un kendisi bir şiirdir. Bir medeniyetin başkenti olan İstanbul’a hizmet vermenin sorumluluğunu taşıyan Kültür A.Ş., gerçekleştirdiği “Taşkent-Lima Şiir Hattı” gibi uluslararası etkinliklerle bu güzide şehirde Doğu ve Batı’yı buluşturmuş, farklı kültürlerin birbirleri ile tanışmasını sağlamıştır. Bir tarih ve kültür başkenti olan İstanbul’un mümkün olan en kısa sürede Avrupa Kültür Başkenti ilan edilmesi için başlatılan çalışmalar hızlanarak sürdürülmektedir.

İstanbul pek çok uygarlığa ev sahipliği yapmış zengin kültürel mirasa sahip bir şehirdir. Bütün güzellikleri, yüzyılların birikimi tarihi dokusu, sosyal hayatı, eğitim ve öğretim kurumları, bilimsel alandaki ilerlemeleri ve sahip olduğu bitki örtüsü ve iklimi ile dünyanın en gözde şehirleri arasında yer almaktadır.
Mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan Miniaturk-Minyatür Türkiye Parkı, Cemal Reşit Rey Konser Salonu,  Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi, İdris Güllüce Kültür Merkezi, Mecidiyeköy Kültür Merkezi, Yerebatan Sarnıcı ve Cemal Reşit Rey Stüdyoları'nın işletmeciliğini yapan Kültür A.Ş., gerçekleştirdiği kitap yayınları ile de İstanbul konulu külliyata eşsiz eserler kazandırmıştır.

Kültür A.Ş., işletmeciliğini yaptığı kültürel mekânlarda iz bırakan etkinliklere imza atmıştır. Örneğin müze olarak kulanılmak üzere restore edilen ve ziyarete açılan Yerebatan Sarnıcı, hatıralardan silinmeyecek şiir akşamları, konser ve sergilere ev sahipliği yapmış, yerli ve yabancı birçok sanatçıyı ağırlamıştır. Minyatür eserlerden meydana gelen dev bir proje olarak Miniaturk, daha şimdiden İstanbul’un gözbebeği olmuştur.
      

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER