CADDEBOSTAN KÜLTÜR MERKEZİ

Caddebostan Kültür Merkezi Adres ve Telefonları, Kadıköy

CADDEBOSTAN KÜLTÜR MERKEZİ
CADDEBOSTAN KÜLTÜR MERKEZİ

Adres : Bağdat caddesi Haldun Taner sok. No:11 Caddebostan - Kadıköy - İstanbul
Telefon: 0216 467 36 00
Bilet Gişesi: 0216 467 25 68
Faks: 0216 386 09 33
Email: [email protected]





CADDEBOSTAN KÜLTÜR MERKEZİ



Sayın ve Sevgili Kadıköylüler,


Türkiye`nin incisi, İstanbul`un en gözde ilçesi Kadıköy sadece nüfusu değil; kentsel, ekonomik, sosyal  ve kültürel gelişmesi ile de önde ve öncü bir kenttir.  Bu nedenle Kadıköy’deki her türlü kültür ve sanat faaliyetinde sorumluluğumuz yerel ölçekli, ulusal ölçekli değil, evrenseldir.
 
Ulu Önder Atatürk, 22 Ekim 1922’de Bursa’da öğretmenlere yaptığı konuşmasında başarının yolunu şöyle gösterir; “Ordularla kazanılan bir zafer ancak yol açıcıdır, yalnız bir araçtır. Gerçek zafer ise öğretmenlerin oluşmasında aracı olacakları uygarlık yolundaki başarılardır. Gerçeğin sırlarını çözmek, yasalarını ortaya çıkarmak, insanoğlunun bilim ve sanattaki yollarını açmaktır, ülkeler fethetmek değil!..” anlıyor ve biliyoruz ki Atatürk sanatı bilimle, sanatçıyı bilim adamıyla eş değerde tutmuştur.

Atatürk’ün çağdaşlık olgusunun sanatla özdeş olduğu, toplumumuzdaki her bir bireyin çağdaşlık düzeyinde donanımı için eğitim ve sanat alanında sağlam temeller atılması gerektiği inancı, bütün çalışmalarımızda en kıymetli referansınız, en temel yol göstericimizdir.
 
Kadıköy Belediyesi olarak hizmete açtığımız ve faaliyetlerinin devamlılığını sağladığımız kültür ve sanat merkezlerimizin ülkemizin ve ulusumuzun geleceğine yaptığımız en önemli yatırımlar olduğunu düşünüyoruz.
 
2005 yılının Aralık ayında yeniden hizmete açtığımız Caddebostan Kültür Merkezi ( CKM ) ile sizleri çağdaş olanaklarla kültür, sanat etkinlikleri  buluşturmaya çalışmaktayız.  Hedefimiz Anadolu yakasının vazgeçilmez kültür noktası olmasının dışında, Avrupa yakası ile de yarışır hale gelmektir.
 
Caddebostan Kültür Merkezine erişiminizi kolaylaştırmak amacıyla oluşturduğumuz bu sayfa ile etkinliklerimiz hakkında bilgi sahibi olmanız sağlanacak, değerli eleştirileriniz ve  önerileriniz ise sitemizin mükemmeli yakalamasına olanak verecektir.
 
Kültür merkezlerimize gösterdiğiniz ilgiye ve desteğe teşekkür eder, her zaman yanımızda olmanızı dileriz.




CKM HAKKINDA
Sanat; içinde bulunduğumuz çağda ve coğrafyada, yaşadığımız kültürel dönüşümleri, günümüzün gerçekliğini derinlemesine kavrayabilmek, kültürel farkındalığın artmasına katkıda bulunabilmek, kimliğimizi, değerlerimizi, ortaklık ve farklılıklarımızı irdeleyebilmek adına birleştirici ve dönüştürücü potansiyeli ile büyük önem taşımaktadır.

 Kentli olmanın sorumluluğunu taşımak, kentin geleceğini belirlemek konusunda aktif rol oynamak, yani kentlilik bilincini yaratabilmek sanatla mümkündür.
CKM; programlarını  Atatürk’ün sanata bakışı doğrultusunda; estetik değer ve etkileme gücüne sahip sanat eserlerini, Türk ve dünya sanatını özümseme bilincine erişmeye çabalayarak, kültürel seviyeyi yükseltebilmek, bunu halkın her kesimine ulaştırabilmek amacı ile hazırlamaktadır.
Teknik ve psişik analiz yoluyla sahnelenen performansların, ardında barınan anlamı ortaya koyabilen, anlayabilen/anlatabilen ve tanıtabilen özelliklerini taşıması başlıca ilkemizdir.
Geleneksel sanatı sahiplenerek, çağdaş sanatı takip etmek, ulusal ve uluslararası sanatçıları CKM sahnesinde buluşturabilmek; ne ki kentli olmanın sorumluluğunu sanatla ifade etmek en büyük çabamız olacaktır.
 
    

Görsel Sanatlar Yönetmeninden
 
 Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi Sanat Galerisi 29 Aralık 2005 yılında Belediye Başkanımız Sayın Av. Selami Öztürk ‘ünde katılımı ile hizmete açılmıştır.
Caddebostan Kültür Merkezi giriş katında bulunan galerimiz toplam 480 metrekarelik alanı ile hizmet vermekte olup günümüze kadar Türk Plastik Sanatlarının çok önemli isimlerine ev sahipliği yapmıştır.

Retrospektif olarak gerçekleşen; Gencay Kasapçı, Süleyman Saim Tekcan, Fevzi
Karakoç, Berna Türemen, kişisel sergiler; Aydın Ayan, Saim Erken, Fuat
Acaroğlu, Gürhan Yücel ,yine çok önemli sanatçıların katılımıyla gerçekleşen ( Mehmet Güleryüz, Bedri Baykam, Özdemir Altan, Hüsamettin Koçan, Balkan Naci İslimyeli, İrfan Önürmen, Oktay Anılanmert, Gürbüz Doğan Ekşioğlu, Uğurcan Ataoğlu, Meriç Hızal) Natürmort, Eskiz, Kırmızı, Siyah-Beyaz gibi konseptli karma sergiler galerimizde gerçekleştirilen sergilerin bazıları ve katılan sanatçıların bir kısmını oluşturmaktadır.

Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi Sanat Galerisi, çağdaş sanatımıza katkıda bulunan seçkin sanatçılarımızın katılımı ile gerçekleştirdiği sergilerle Anadolu yakasının sanat yaşantısının önemli bir parçası konumuna gelmiştir.

Açıldığı günden bu yana sanatseverler tarafından ilgiyle izlenen CKM Sanat Galerisi, bu süre zarfında toplam 37 sergiye ev sahipliği yaptı ve yurtiçi ve yurtdışından birçok sanatçıyı ağırladı. Galeri bugüne kadar gerçekleştirdiği etkinliklerle yakalamış olduğu başarıyı bundan sonra da devam ettirmeyi hedeflemektedir.

Galerimizin çalışma günü ve saatleri; Salı-Cumartesi: 11.00 - 19.00 / Pazar: 12.00 - 18.00
Pazartesi , resmi tatil ve bayram günleri kapalıdır.



Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2017, 20:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109