TÜRKİYE’NİN GELENEKSEL EL SANATLARI UMMAN’DA

TÜRKİYE’NİN GELENEKSEL EL SANATLARI UMMAN’DA

TÜRKİYE’NİN GELENEKSEL EL SANATLARI UMMAN’DA
TÜRKİYE’NİN GELENEKSEL EL SANATLARI UMMAN’DA…

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Geleneksel el sanatları ustalarını Umman’a taşıdı.

Araplar Türk el sanatları eserlerine yoğun ilgi gösteriyor.


Kültür ve Turizm Bakanlığı, Umman’da düzenlenen 11. Muskat Geleneksel El Sanatları Festivali’nde, Anadolu’nun bir kısmı kaybolmaya yüz tutmuş olan el sanatlarını Araplarla buluşturdu.

Hünerlerini sergilemeleri için Umman’a götürülen ipek dokuma, sedef kakma, cam bezeme, cam üfleme, dokuma, çini, hat, yemeni, bakır, ebru, bıçak, gümüş, Oltu taşı, keçe ve yazma alanlarından seçilen el sanatları ustaları, fuarın ilk günlerinde Arapların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

27 Ocak-24 Şubat arasında düzenlenecek festivale Denizli, İstanbul, Ankara, Erzurum, İzmir, Tokat, Hatay, Gaziantep ve Kütahya’dan seçilen, konularında uzman 15 sanatkârın, 14 günlük iki gurup halinde katılmaları sağlandı.

Türkiye’ye Sekiz Sergi Alanı Tahsis Edildi

Umman’ın Muskat kentinde düzenlenen festival panayırında Türk sanatçılar için her biri 12 m² ebadında sekiz adet sergi alanı tahsis edildi. Kapalı çarşı şeklinde inşa edilmiş alanlardan oluşan festival alanında Türk sanatçılara tahsis edilen alanlar üç tarafı kapalı ve birbirine bitişik sekiz bölümden oluşuyor.

Festival süresince konuk ülkelerden gelen ustalar ile Türk sanatkârlar meslekleri ile ilgili görüş alışverişinde bulunarak teknik, estetik ve bezemelere ilişkin bilgileri birbirleriyle paylaşacak. Ustaların mesleklerini geliştirmeleri bakımından bu tür platformların önemli olduğu bilinciyle festivale Türk sanatkârları götüren Kültür ve Turizm Bakanlığı, kaybolmaya yüz tutan geleneksel el sanatlarının tanıtılması ve yaşatılmasının yanı sıra festival aracılığıyla kültürler arası diyalogun ve kültürel etkileşimin de pekiştirilmesini amaçlıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109