TÜRKİYE İLE KARADAĞ ARASINDA TURİZM ANLAŞMASI İMZALANDI

TÜRKİYE İLE KARADAĞ ARASINDA TURİZM ANLAŞMASI İMZALANDI

TÜRKİYE İLE KARADAĞ ARASINDA TURİZM ANLAŞMASI İMZALANDI
TÜRKİYE İLE KARADAĞ ARASINDA TURİZM ANLAŞMASI İMZALANDI
 
Kültür ve Turizm Bakanı Günay: “Biz bütünüyle Balkanlarda ve özellikle Karadağ'da her türlü ilişkimizi önümüzdeki dönemde çok daha fazla geliştirmek istiyoruz''
 
Türkiye ile Karadağ arasında gerçekleştirilen 1. Dönem Karma Ekonomik Komisyon Toplantısı'nda karara bağlanan ve Türkiye ile Karadağ arasında turizm alanında işbirliğini sağlayacak olan anlaşma, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Karadağ Sürdürülebilir Kalkınma ve Turizm Bakanı Predrag Sekulic tarafından imzalandı. Balkanların Türkiye'nin kültürel tarihinde önemli bir yeri bulunduğunu belirten Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay:  ''Biz bütünüyle Balkanlarda ve özellikle Karadağ'da her türlü ilişkimizi önümüzdeki dönemde çok daha fazla geliştirmek istiyoruz'' dedi.
 
İmza töreninde konuşan Günay, dost ve kardeş ülke Karadağ'ın turizm heyetini Türkiye'de ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Balkanların Türkiye'nin siyasal, kültürel tarihinde önemli bir yeri bulunduğunu vurgulayan Günay, ''Biz bütünüyle Balkanlarda ve özellikle Karadağ'da her türlü ilişkimizi önümüzdeki dönemde çok daha fazla geliştirmek istiyoruz''dedi.
 
Sekulic ve heyetinin ziyaretinin Türkiye'nin bu niyetine olumlu ve güzel bir katkı sağlayacağını ifade eden Günay, imzalanan anlaşma ile iki ülkenin turizm alanı başta olmak üzere eğitim işbirlikleri, ortak destinasyon çalışmaları, mevzuatı kolaylaştırma gibi çeşitli konularda çalışmalar yapılacağını ifade etti.

Türkiye'nin dünya turizminin önemli ülkelerinden birisi olduğunu vurgulayan Günay, 2010 yılı Dünya Turizm Örgütü rakamlarına göre dünyada gelen turist sayısına bakıldığında 7. ülke olduğunu, turizmden elde ettiği gelir itibariyle de dünyanın önde gelen 10 ülkesinin arasında bulunduğunu söyledi. Günay, 2009 yılında bütün dünyada turizm geriye giderken Türkiye'nin gelen turist sayısını artırmayı başaran ender ülkelerden bir tanesi olduğuna
dikkat çekti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER