TÜRKİYE GELENEKSEL EL SANATLARI HARİTASI HAZIRLAND

TÜRKİYE GELENEKSEL EL SANATLARI HARİTASI HAZIRLAND

TÜRKİYE GELENEKSEL EL SANATLARI HARİTASI HAZIRLAND
TÜRKİYE GELENEKSEL EL SANATLARI HARİTASI HAZIRLAND  Kültür ve Turizm Bakanlığı, geleneksel el sanatlarımızın yaşatılması ve tanıtılması amacıyla “Türkiye Geleneksel El Sanatları Haritası” hazırladı.

El sanatlarımızın 81 ile dağılımının gösterildiği haritadan 5 bin adet Türkçe ve 2 bin adet de İngilizce basılarak dağıtımına başlandı.

 Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından geleneksel el sanatlarımızın yaşatılması ve tanıtılması amacıyla, 81 ilimizi kapsayan “Türkiye Geleneksel El Sanatları Haritası” hazırlandı.

 UNESCO Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması programı kapsamında gerçekleştirilen çalışma ile, kaybolmaya yüz tutan el sanatlarımızın yurt içinde ve yurt dışında tanıtılması hedeflendi.

Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü Halk Kültürü Bilgi ve Belge Merkezi’nde bulunan, 1966 yılından günümüze kadar Anadolu’nun çeşitli il, ilçe ve köylerindeki alan araştırmalarında yapılan çalışmaların sonucu olarak hayat bulan harita; hem İngilizce hem de Türkçe olarak basıldı. Beş bin adet Türkçe ve iki bin adet de İngilizce olarak basılan haritanın tanıtım amaçlı olarak; okullar, büyükelçilikler ve yurt dışı müşavirliklerine dağıtımına başlandı.

     
 
     

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER