TROYA MÜZESİ İÇİN ULUSAL MİMARİ PROJE YARIŞMASI DÜZENLENİYOR

TROYA MÜZESİ İÇİN ULUSAL MİMARİ PROJE YARIŞMASI DÜZENLENİYOR

TROYA MÜZESİ İÇİN ULUSAL MİMARİ PROJE YARIŞMASI DÜZENLENİYOR
TROYA MÜZESİ İÇİN ULUSAL MİMARİ PROJE YARIŞMASI DÜZENLENİYOR    Kültür ve Turizm Bakanlığı Troya Örenyeri’nden çıkarılan eserlerin korunması ve sergilenmesine yönelik Çanakkale’de yapılacak olan Troya Müzesi için mimari proje yarışması düzenliyor.

Yarışma birincisine 60.000 TL ödül verilecek.
 
Kültür ve Turizm Bakanlığı, UNESCO Dünya Miras listesinde yer alan Troya Örenyeri’nden çıkarılan arkeolojik eserlerin sergileneceği müze için ulusal mimari proje yarışması düzenliyor. Çanakkale’nin Tevfikiye Köyü’nde yapılacak Troya Müzesi, alandan çıkarılan paha biçilmez eserlerin korunmasına ve sergilenmesine yönelik olarak kurulacak. Arkeolojik kazılardan çıkarılacak eserlerin arkeoloji meraklılarına ve ziyaretçilere sergileneceği müzenin mimari projesi için serbest katılımlı, tek aşamalı, ulusal mimari proje yarışması ilan edildi.
 
Yarışmaya TMMOB üyesi mimar/mimarlar veya bir mimarın liderliğindeki bir ekip katılabilecek. Yarışma sonucunda birinciye 60.000 TL, ikinciye 45.000 TL, üçüncüye 30.000 TL verilecek. Ayrıca üç mansiyon, üç satın alma ödülü verilecek.
 
Son teslim tarihi 16 Mayıs 2011 olan yarışmaya ile ilgili tüm bilgiler Kültür ve Turizm Bakanlığı internet sayfasında yer alıyor.

 TROYA MİMARİ PROJE ŞARTNAMESİNİ İNDİRMEK İÇİN TIKLA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109