ŞEHR-İ İSTANBUL İTALYAN LA CERAMİCA DERGİSİ’NDE

ŞEHR-İ İSTANBUL İTALYAN LA CERAMİCA DERGİSİ’NDE

ŞEHR-İ İSTANBUL İTALYAN LA CERAMİCA DERGİSİ’NDE
ŞEHR-İ İSTANBUL İTALYAN LA CERAMİCA DERGİSİ’NDE
  ·        İtalyan yazar Mario Luisa ACIERNO, La Ceramica dergisindeki köşesinde, İstanbul’un kültürel zenginliklerini tanıttı.

·        La Ceramica: “İstanbul seramiklerini keşfetmenin en iyi yolu camileri gezmek”.

 İtalya’da, seramikle ilgilenen çevrelerce büyük ilgiyle takip edilen “La Ceramica” dergisi, Aralık sayısında, “İstanbul Discovering Ceramics” başlığı altında, İstanbul’u konu edinen bir yazı yayınlandı.  
 
İstanbul ile ilgili ayrıntılı izlenimlerini paylaşan yazar Mario Luisa ACIERNO,  yeme-içme kültüründen, seramik örneklerine ve çini özelliklerine kadar birçok zenginliğine dikkatleri çekti. İstanbul’da seramikleri keşfetmenin en iyi yolunun camileri gezmek olduğunu belirten yazar, Mimar Sinan tarafından 1561 yılında tasarlanan ve İznik çinileri ile meşhur Rüstem Paşa Camii’ni de örnek olarak gösterdi.
 
Seramik dünyası tarafından dikkate alınan dergideki köşesinde Türkiye’ye 8 sayfa ayıran ACIERNO, İstanbul’a dair izlenimlerinde, müze koleksiyonlarının seramiğin günlük yaşantıdaki yerine dair önemli bir gösterge olduğunu belirtti. Çinili Köşk’teki Seramik Müzesi’nden, Kütahya, Çanakkale ve İznik’ten vazo ve tabak gibi ilginç seramik örneklerini İtalyan halkı ile paylaşan dergi, çinileri ile ünlü birçok camiye ilişkin detaylara ve çini-seramik alanında uzmanlaşmış kişilerin görüşlerine de yer verdi.

 

Harbiye’de atölyesi bulunan ve Mimar Sinan Üniversitesi Seramik Bölümü mezunu olan Mehmet KUTLU’yla ilgili bilgilere ve kullandığı tekniğe değinilen yazıda; ayrıca Sanatçı Birsen CANBAZ’ın çalışmaları ve tekniği hakkındaki bilgiler de okuyuculara aktarıldı.

 




YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER