NOEL BABA MÜZESİNDEN 2010 REKORU

NOEL BABA MÜZESİNDEN 2010 REKORU

NOEL BABA MÜZESİNDEN 2010 REKORU
NOEL BABA MÜZESİNDEN 2010 REKORU  Noel Baba Müzesi, geride bıraktığımız 2010 yılında ziyaretçi rekoru kırdı. Turistler tarafından büyük ilgi gören müze 2010 yılında 2 milyon 227 bin 935 lira gelir elde ederek, Demre’li turizmcilerin yüzünü güldürdü.

Antalya’nın Demre ilçesinde bulunan ve turistlerin büyük ilgi gösterdiği Noel Baba
Müzesi, 2010 yılında 442 bin 514 ziyaretçi sayısı ve elde edilen 2 milyon 227 bin 935 lira gelirle bir rekora imza atarak bölge turizmcilerini sevindirdi.

M.S 4’üncü yüzyılda yapılan Noel Baba kilisesi, müze olarak hizmet vermeye başladığından beri milyonlarca ziyaretçiyi Demre’ye çekmeyi başardı. Her yıl  Aralık ayında birçok ülke temsilcisinin katıldığı Noel Baba Festivali’ne de ev sahipliği yapan müzenin yetkilileri son iki yıldır müze gelirinin 2 milyon liranın altına düşmediğinin altını çizdiler.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından açılışı yapılan “Demreli Noel Baba" heykeli de bölgenin çekim merkezi olması açısından önemli katkı yaptı. İyi korunmuş mimarisi, korunan ve restore edilen resimleri ile mistik havasını ziyaretçilerine yansıtmayı başaran ve gelen ziyaretçilerin hayranlık ve ilgi ile gezdiği, Türkiye'nin en önemli turizm merkezleri arasında yer alan Noel Baba Müzesi, Demre’nin inanç turizminde de söz sahibi olmasını sağladı.

Noel Baba Müzesinin bu yıl ilk kez düzenlenen ve gelenekselleşmesi planlanan Uluslararası Noel Baba Evlilik Şölenine ev sahipliği yapması da bölgede turizmin 12 aya yayılmasını sağlarken, Demre’nin evlilik turizminde de ön plana çıkarılmasını sağlamak amacıyla,  dört dilde ‘Demre'de evlenin' sloganı ile hazırlanan reklam panoları ilgiyi bölgeye çekmeyi başardı.





YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER