MEHMET AKİF ERSOY EDEBİYAT MÜZE KÜTÜPHANESİ”AÇILDI

MEHMET AKİF ERSOY EDEBİYAT MÜZE KÜTÜPHANESİ”AÇILDI

MEHMET AKİF ERSOY EDEBİYAT MÜZE KÜTÜPHANESİ”AÇILDI
MEHMET AKİF ERSOY EDEBİYAT MÜZE KÜTÜPHANESİ”AÇILDI

Edebiyat Müze Kütüphanelerinin ilki olan “Mehmet Akif Ersoy Edebiyat Müze Kütüphanesi” hizmete açıldı.Mehmet Akif Ersoy ve Ankara'da yaşamış yazarlara ait kitapların yer aldığı kütüphaneden, vatandaşlar hafta içi her gün ücretsiz yararlanabilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığınca yedi bölgede oluşturulması planlanan edebiyat müze kütüphanelerinin ilki ''Mehmet Akif Ersoy Müze Kütüphanesi'' adıyla Ankara'da açıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, kütüphanenin açılışında yaptığı konuşmadakütüphanenin Altındağ Belediyesi işbirliğiyle yapıldığını, belediyenin binayı üç ay dolmadan bitirdiğini söyledi.

Binadaki müze konseptinin henüz yeni olduğunu ifade eden Günay, “Bir başlangıç yapıyoruz. Bir edebiyat müze kütüphaneleri konsepti bu, yeni bir kavram ve Türkiye'de ilk defa olacak'' dedi.

İstanbul'da Ahmet Hamdi Tanpınar, Diyarbakır'da Ahmet Arif, Adana'da Karacaoğlan, Erzurum'da Erzurumlu Emrah, İzmir'de Atilla İlhan ve Trabzon'da
Bedri Rahmi Eyüboğlu ismiyle 7 bölgede edebiyat müze kütüphaneleri açarak başlangıç yapacaklarını ifade eden Bakan Günay, bunların ilkinin ''Mehmet Akif
Ersoy Edebiyat Müze Kütüphanesi'' olduğunu belirtti.

Bakan Günay, şunları kaydetti: ''Binanın birinci katında Akif ile ilgili ne kadar yazılmış kitap varsa, onları bulabileceğiniz, yani bir Akif başvuru kitaplığı olacak. Üst katta, başka bir alanda da Ankara üzerine yazılmış, Ankaralı yazarların yazdığı kitaplar olacak. Hem bilgi kütüphanesi hem de ismini taşıdığı kişiyle ilgili araştırma merkezi haline gelecek. Güzel bir başlangıç olduğunu umuyorum. Akif'in yılına,
memlekete bir eser katarak başlamanın anlam kattığını düşünüyorum. Emek veren  herkese teşekkür ediyorum.''

Binayı gezerek, incelemelerde bulunan Bakan Günay, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü adına, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'ye desteklerinden dolaylı plaket de takdim etti.

Mehmet Akif Ersoy ve Ankara'da yaşamış yazarlara ait kitapların yer aldığı kütüphaneden, vatandaşlar hafta içi her gün ücretsiz yararlanabilecek.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER