KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞINDAN SİNEMA, MÜZİK VE KİTAP YAYINCILARINA KOLAYLIK

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞINDAN SİNEMA, MÜZİK VE KİTAP YAYINCILARINA KOLAYLIK

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞINDAN SİNEMA, MÜZİK VE KİTAP YAYINCILARINA KOLAYLIK
Fikir ve sanat eserlerinin tespit edildiği materyallerin dolum, çoğaltım ve satışını yapan veya yayan işletmelerin sertifikalandırılmasına ilişkin yönetmelikte değişiklik yapıldı.

Yönetmelik değişikliğiyle, henüz sertifika almamış olan veya aldıkları sertifikaların süresi dolmuş bulunan işletmelerin en kısa sürede sertifikalarını almak üzere Bakanlığa başvurmaları gerekiyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı yaptığı yönetmelik değişikliği ile film ve müzik CD’leri, DVD’leri üreten ve satan kuruluşlara, kitap basımevlerine kolaylık getirildi. Yapılan değişiklikle bu amaçlarla sertifika almakla yükümlü bulunan işletmelerin, alternatif olarak işyeri açma ve çalışma ruhsatını ibraz ederek faaliyet belgesi ve sicil gazetesine başvuruda bulunmalarına imkân tanındı.

Fikri mülkiyet haklarının korunması ve etkin bir şekilde takibinin sağlanması amacıyla 2005 yılında başlatılan uygulama ile dolum tesislerinin, matbaaların, yayınevlerin, sinema salonlarının, kitap satış noktalarının sertifika alması gerekiyor. Fikir ve sanat eserlerinin tespit edilmesi ve çoğaltılmasına ilişkin materyalleri üreten, bu materyallerin dolum, çoğaltım ve satışını yapan, herhangi bir şekilde yayan ve halka sunan bu yerler yürüttükleri faaliyet alanına göre sertifika alabilmeleri için Kültür ve Turizm Bakanlığına başvuruyorlar. Sertifika almaksızın faaliyet gösteren kişilere, 10 bin liradan 50 bin liraya kadar idarî para cezası uygulanıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER