KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ERTUĞRUL GÜNAY'IN LÜBNAN'DA KATILDIĞI TOPLANTI SONA ERDİ

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ERTUĞRUL GÜNAY'IN LÜBNAN'DA KATILDIĞI TOPLANTI SONA ERDİ

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ERTUĞRUL GÜNAY'IN LÜBNAN'DA KATILDIĞI TOPLANTI SONA ERDİ
KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ERTUĞRUL GÜNAY'IN LÜBNAN'DA KATILDIĞI YÜKSEK DÜZEYLİ DÖRTLÜ İŞBİRLİĞİ KONSEYİ TOPLANTISI SONA ERDİ.‏
         
·        Bölgedeki turizmin gelişimi Başbakanlar arasında düzenlenecek Yüksek İstişare Toplantısı’nda da tartışılacak.

·        Dört ülke arasında ortak turlar düzenlenerek bölgeye turist çekilmesi hedefleniyor.

 

            Kültür ve Turizm Bakan Ertuğrul Günay’ın Lübnan, Suriye ve Ürdünlü Turizm Bakanları ile birlikte katıldığı ''Yüksek Düzeyli Dörtlü İşbirliği Konseyi' toplantısı sona erdi. Toplantının bitiminde dört ülke bakanının da katıldığı bir basın toplantısı gerçekleştirildi. Dört ülke bakanları ve heyetleri arasında gerçekleştirilen buluşmalarda görüşülen konuların değerlendirildiği basın toplantısında Ertuğrul Günay şunları söyledi:

            “Başta sayın bakanlar olmak üzere bakanlıklarımızın yüksek düzeyli yöneticileri ve dört ülkeden turizm sektörünün değerli temsilcileri önemli katkılar yaptılar. Bizim tecrübemiz bize; turizmde başarılı olmak için turizmin önemine inanmak gerektiğini öğretti. Biz yaptığımız toplantılarda bu görüş çevresinde birleştik. Teker teker ülkelerimiz için ve bütün bölgemiz için turizmin ekonomik, siyasal, toplumsal öneminin farkındayız.”

            Geçtiğimiz yıllarda vize konusunda gerçekleştirilen kolaylıklar sayesinde ülkeler arasındaki ziyaretçi sayılarının arttığını ifade eden Günay, başka alanlarda da kolaylıklar sağlanacağını belirtti. Ayrıca dört ülke arasında yapılacak ortak programlarla, bu ülkelerden herhangi birisine gelen ziyaretçinin diğer ülkeleri de ziyaret etmesinin sağlanacağı bir sistem geliştirileceğini ifade etti. Günay sözlerine şöyle devam etti:

            “Önce bu dört ülke arasında turizm ilişkilerini çoğaltmaya, gelen ve giden sayısını arttırmaya çalışacağız. İkinci olarak da dünyanın uzak bölgelerinden gelenlerin bu bölgedeki farklı ülkeleri görmesi konusunda ortak programlar yapacağız.”

            Ertuğrul Günay, dört ülkenin başbakanları arasında yakın zamanda yapılacak Yüksek İstişare Toplantısı’nda bu toplantının sonuçlarının değerlendirileceğini ve gerekli adımların atılmasını ümit ettiğini sözlerine ekledi. Bakan Günay, bugün Şam’da yapılacak olan Türkiye-Suriye Ortak Teknik Komite Toplantısına katılacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER