İSTANBUL, 2010 YILINI KÜLTÜRÜN İZİNDE KAPATTI

İSTANBUL, 2010 YILINI KÜLTÜRÜN İZİNDE KAPATTI

İSTANBUL, 2010 YILINI KÜLTÜRÜN İZİNDE KAPATTI
İSTANBUL, 2010 YILINI KÜLTÜRÜN İZİNDE KAPATTI   2010 yılında Avrupa Kültür Başkenti seçilerek önemli bir misyon üstlenen İstanbul’da yıl boyu gerçekleştirilen etkinlikler, Avrupa’dan ses getirdi.
 
 Roma’nın geniş bir hedef kitlesine hitap eden internet portalı IL Mediterraneo,  geçtiğimiz günlerde yayınladığı haberde İstanbul’a geniş yer verdi.
 
İtalya’nın Akdeniz Bölgesi’nde yer alan ülkelere ilişkin siyaset, aktüalite ve kültür konularını ele alan internet portalı “IL Mediterraneo” yayınladığı haberde 2010 yılında Avrupa Kültür Başkenti olan İstanbul’u konu edindi.

Türkiye’nin, geçtiğimiz yıl kültür başkenti olan İstanbul aracılığıyla önemli bir tanıtım fırsatı yakaladığı belirtilen haberde; “Türkiye 2010 senesini kültürün izinde kapatıyor” ifadesine yer verildi.

İstanbul’da gerçekleştirilen etkinliklerden U2’nun verdiği konser ve Akdeniz ülkeleriyle ortaklaşa düzenlenen uluslararası festivaller başta olmak üzere örneklerin verildiği haberde, 2011 yılında İstanbul’da gerçekleşecek ve İtalya’yı ön plana çıkaracak etkinliklerin bilgisi de yer aldı. İtalyan Büyükelçisi Gianpaolo Scarante’nin açıklamalarının da bulunduğu haberde, büyükelçinin şu sözlerine yer verildi:

“2011 yılında ülkemizin 150. yaşını kutlarken Türkiye ile ortaklaşa olarak İstanbul’da bulunan ‘Palazzo Venezia’da bir dizi etkinlik düzenleyeceğiz. Önümüzdeki yıl bu mekanın iki ülke arasındaki dostluğu en iyi sembolize eden yer olacağı ve iki toplum arasında her alanda diyalogun bağlantı noktalarından biri haline geleceğine inanıyorum.”

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER