I. ULUSLARARASI İZMİR SANAT BİENALİ

I. ULUSLARARASI İZMİR SANAT BİENALİ

I. ULUSLARARASI İZMİR SANAT BİENALİ
I. ULUSLARARASI İZMİR SANAT BİENALİ KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI’NIN DESTEĞİ İLE SANATÇILARI VE SANATSEVERLERİ BULUŞTURUYOR
 
Dünyanın dört bir yanından çok sayıda yerli ve yabancı sanatçının buluşacağı I. Uluslararası İzmir Sanat Bienali konuklarına farklı deneyimler sunuyor.
 
Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir’in kültürel, tarihi ve doğal öğelerini tanıtarak kültüre, sanata ve turizme katkı sağlayacak olan Bienale, İzmir Resim ve Heykel Müzesi’nin ev sahipliğinin yanı sıra İzmir Devlet Opera ve Balesi ile İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu’nun gerçekleştireceği konser ile de desteğini sürdürüyor.
 
İzmir'de 4-11 Mayıs 2011 tarihleri arasında birincisi gerçekleştirilecek olan Bienal, ülkenin tanıtılmasına, ekonomiye, kültürlerarası iletişim ve etkileşime sağlayacağı katkı, sanata ve sanatçıya vereceği destek ile önemli kültürel ve sanatsal etkinlikler arasına girmeye aday.
 
Sanatın farklı değerlere sahip kültürleri bir araya getirme gücünden faydalanarak, insanlar arası birlik ve beraberlik duygularının geliştirilmesine katkıda bulunmak, İzmir’in dünya çapında bir organizasyona ev sahipliği yapabileceğini kanıtlamak, kentin tarihsel, kültürel ve doğal zenginliğini dünyaya tanıtmak amacıyla 46 ülkeden 531 sanatçıyı ve çok sayıda sanatseveri İzmir’de buluşturacak olan Bienale İzmir Resim ve Heykel Müzesi ev sahipliği yapıyor.
 
Müzik dinletileri, söyleşiler, kokteyler ve şehir turu ile renklenecek Bienalde, 4 Mayıs 2011 Çarşamba günü (bugün) 09.30’da İzmir Resim ve Heykel Müzesi’nde Amerika ve İran’dan sanatçıların eserlerinin yer aldığı sergi açılışının ardından İzmir Devlet Opera ve Balesi, 5 Mayıs 2011 Perşembe günü saat 20.00’de AKM’de İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu’ndan sanatçıların da katılacağı “Türkiye Renkleri” isimli konser ile dinleyicileriyle buluşacak.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109