GENÇ EVLİYA ÇELEBİLER GELİYOR

GENÇ EVLİYA ÇELEBİLER GELİYOR

GENÇ EVLİYA ÇELEBİLER GELİYOR
 Gençler hem Evliya Çelebi’yi yakından tanıyacak hem de kendi seyahatnamelerini hazırlayacaklar…
 
Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla Çağdaş Drama Derneği tarafından “Genç Evliya Çelebiler Yollarda” adlı bir proje hazırlandı.
 
Bursa, Afyon, Uşak ve Kütahya’da gerçekleştirilecek çalışmayla gençler Evliya Çelebi seyyahlığı hakkında bilgi edinecek, gezdikleri kentlerin tarihsel mirasını öğrenecek ve kendi seyahatnamelerini hazırlayacaklar.
  
Proje çerçevesinde ayrıca, her ilin otantik sanatını yansıtan objeler toplanacak, seyyahlık, abartı sanatı, ahilik gibi kavramlar üzerinde durulacak, kültür ve sanat varlıklarımızın korunması teması üzerinde çalışmalar yapılacak.
 
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ile “Genç Evliya Çelebiler Yollarda” adlı bir proje hayata geçiriliyor.
 
2011 Evliya Çelebi’nin 400.doğum yılı kutlamaları çerçevesinde Çağdaş Drama Derneği tarafından hazırlanan proje, 2-10 Nisan 2011 tarihleri arasında Bursa, Afyon, Uşak ve Kütahya’da gerçekleştirilecek.
 
Gençlere Evliya Çelebi’nin gezilerini ve felsefesini tanıtarak onlara gezi sevgisi aşılamayı, ülkemizi yakından tanıtmayı, bu süreç içerisinde de kendi beceri ve yeteneklerini keşfederek üretken olmalarını sağlamayı hedefleyen projeye Gençlik Spor Genel Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Dairesi Başkanlığı da katkıda bulunuyor.
 
Bursa, Afyon, Uşak illerinde uygulanacak proje, Evliya Çelebi’nin doğum yeri olan Kütahya’da bitirilecek.
 
10 gün sürecek çalışmalarda, gençlerle drama çalışmalarının yapıldığı atölye etkinlikleri düzenlenecek, her şehirden iki genç alınarak diğer ile geçilecek ve bu seyahat sırasında gezi notları tutmaları, fotoğraf çekmeleri, afiş hazırlamaları istenerek kendi seyahatnamelerini oluşturmaları sağlanacak.

Proje çerçevesinde ayrıca, her ilin otantik sanatını, ortamını yansıtan objeler toplanacak, Evliya Çelebi denince akla gelen ilk kavramlar olan seyyahlık, abartı sanatı, ahilik gibi kavramlar üzerinde durulacak, kültür ve sanat varlıklarımızın korunması teması üzerinde çalışmalar yapılacak.
 
Yerel sanatçıların katılacağı gecelerin de düzenleneceği etkinliklerde yerel giysiler, halk oyunları incelenecek, şehir esnafı ile çalışmalar yapılacak ve proje sonunda ortaya çıkan ürünler Kütahya’da sergilenecek.
 
Çalışma, gençlerin Evliya Çelebi seyyahlığı hakkında bilgi edinmeleri, yaşadıkları ve gezdikleri kentlerin tarihsel mirası hakkında araştırma yapma bilinci edinmeleri ve yeni seyahatnameler yazarak günümüz tarihine tanıklık etmeleri açısından oldukça önemli görülüyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER