FİNLİ SEYAHAT ACENTELERİ İSTANBUL’DA BULUŞTU

FİNLİ SEYAHAT ACENTELERİ İSTANBUL’DA BULUŞTU

FİNLİ SEYAHAT ACENTELERİ İSTANBUL’DA BULUŞTU
Finlandiya Seyahat Acenteleri Birliği (AFTA) Kongresi İstanbul Elite World Otel’de gerçekleştirildi. Finlandiyalı Seyahat acentesi sahipleri İstanbul’da kaldıkları 5 gün boyunca Türk mutfağının zenginliği hakkında bilgi edinme fırsatı da yakaladılar.
 
Kültür ve Turizm Bakanlığının girişimleriyle Finlandiya Seyahat Acenteleri Birliği (AFTA) Kongresi, 14-18 Nisan tarihleri arasında İstanbul Elite World Otel’de gerçekleştirildi.
 
Yaklaşık 200 Finli gazeteci ve seyahat acentesi sahibinin katıldığı kongrenin açılışında  Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Yazar: “Finlandiya Pazarı bizim için önemli, Finli Seyahat Acentelerini İstanbul’da ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz” dedi. Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Genel Sekreteri Günnur Özalp ise Finli seyahat acenteleriyle yaptıkları işbirliğinin Türkiye’nin Finlandiya pazarındaki etkisinin artmasında olumlu katkılar yaptığının altını çizdi. Kongrede bir sunum gerçekleştiren Turistik Otelciler Birliği (TUROB) Genel Sekreteri Faruk BOYACI da Türk konaklama sektörünün gelişimi ve Fin pazarına yönelik uygulamalarını aktardı. THY Helsinki Büro temsilcisi Pınar Ayvaz ise THY’nin Finlandiya’ya yönelik uçuşların zaman içerisinde gelişimi ve tüm Dünya da yayınladığı reklamlara ilişkin görseller sundu.
 
Kongre esnasında söz alan  Helsinki Kültür ve Tanıtma Müşaviri Ahmet Kaplan, Fin pazarında sektörle “birlikte reklam” kampanyalarının sayısının 2011 yılında geçen seneye oranla daha yüksek olacağını belirtti. Tanıtma Genel Müdürlüğü ile Finlandiya’nın önde gelen futbol takımlarından Honka kulübünün ağırlandığını dile getiren Kaplan, bunun Türk spor turizmine önemli katkılar sağlayacağına inandığını ifade etti. Konuşmasının devamında yapılan çalışmaların Türkiye markasının bilinirliğinin arttırdığını dile getiren Kaplan, Fin turizm sektörünün Türkiye’ye yönelik faaliyetlerinde Müşavirlikle birlikte çalışma yönünde taleplerinin son dönemde yoğunlaştığını belirtti.

 Kongre’nin ardından Tanıtma Genel Müdürlüğünce Finlandiyalı acente sahipleri ve üyeleri ile gazeteciler Dolmabahçe Sarayı, İstanbul Modern Müzesi, Topkapı Sarayı, Ayasofya Müzesi gibi tarihi mekanları gezdiler. Finlandiyalı acente sahipleri ve üyeleri ile gazeteciler İstanbul Shopping Fest kapsamında İstinye Kanyon Alışveriş Merkezi’ni, Mısır Çarşısı’nı ve Kapalıçarşı’yı da ziyaret ettiler. Kongre katılımcıları,  İstanbul’da kaldıkları 5 gün boyunca Türk mutfağının zenginliği hakkında bilgi edinme fırsatı da yakaladılar.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER